iPhone XS Bilinmeyen İki Gizli Büyük Özelliğe Sahip - Haberler - indir.com

iPhone XS Bilinmeyen İki Gizli Büyük Özelliğe Sahip

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 36 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-10-08 09:40:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Apple’ın en yeni amiral gemisi ailesi olan iPhone XS ve iPhone XS Max modelleri birçok yeni teknoloji ve özelliğe sahip olarak tanıtıldılar. Apple’ın büyük ses getiren bu modelleri önceki nesil olan iPhone X ile benzer tasarıma sahip oldukları için eleştirilmişti. Ayrıca modellerde ortaya çıkan bazı özellikler de can sıksa da oldukça başarılı cihazlar olduğunu söyleyebiliriz. Ancak cihazlarda yer alan iki gizli özellik oldukça önemli ve kritik olmayı başarıyor. Bizde sizlere bu içeriğimizde klasik bilinen iPhone Xs ve Xs Max özellikleri haricinde az bilinen bu iki gizli özellikten bahsedeceğiz. Bu hafta gerçekleşen Anandtech incelemesinde araştırmacılar tarafından iPhone XS ve iPhone XS Max’de yer alan iki büyük geliştirmeye yer verilmiş durumda.

iPhone XS İki Gizli Özellik

iPhone Xs Max'te Kişi Fotoğrafları Neden Daha Güzel Çıkıyor?iPhone Xs Max'te Kişi Fotoğrafları Neden Daha Güzel Çıkıyor?

Tsing Hua üniversitesi’nde ortaya çıkartılan bu iki özellik Apple’ın yeni nesil OLED ekranları ile alakalı oluyor. Bu noktada yeni OLED ekranlar eski LCD panele sahip ekranlara göre göz sağlığında önemli bir detay barındırıyor. Bilimsel olarak gerçekleştirilen test sonuçlarına göre iPhone XS Max modeli iPhone 7’ye göre 20 kat daha yüksek MPE seviyesine sahip durumda. Bu MPE ise renitanın ekrana bakma yüzünden yanmaya başlama seviyesi olarak nitelendirilen bir değer diyebiliriz. Bu kapsamda yeni cihazlarda 346 saniye olan bu rakamın iPhone 7 modelinde 288 saniye civarlarında olduğunu belirtelim.

Aynı kapsamdaki araştırmada ayrıca göz hücrelerinin zarar seviyesi olarak nitelendirilen MSS seviyesi ise XS Max’de oldukça başarılı bulunuyor. Bu noktada iPhone 7 modelinde %24.6 olan bu rakam iPhone Xs Max’de %20.1 seviyelerine inmiş durumda. Bu rakam ve istatistiklerin temel açıklaması ise çok sık telefon kullanan kullanıcıların göz sağlığı OLED ekran modellerde daha iyi bir oranda yer alacak. LCD tabanlı iPhone modellere göre OLED’lerin daha sağlıklı olduğunu ifade edebiliriz.

Ortaya çıkan bir başka keşifte ise yeni seride yer alan A12 Bionic çipsetlerini ilgilendiriyor. Bu yeni işlemciler önceki seri olan A11’e göre yüzde 15 daha hızlı olduğu yanlış bir betimleme oluyor. Bu noktada A12’ler %40 daha hızlı ve performanslı olurken masaüstü bilgisayarda yer alan işlemcilere kafa tutabiliyor. Anandtech tespitlerine göre A12 çipsetleri yapısında yer alan hafıza çekirdekleri bakımından A7 işlemcisinden beri en büyük değişimi yaşamış durumda. Bu noktada Apple’ın çipleri tüm güncel Android çiplerine göre daha iyi bir enerji efektifi sunabiliyor. Bu noktada iki kat performans sunarken enerji tüketimleri aynı olduğu anlarda ise Apple performansı üç katına çıkabiliyor.


iPhone XS Max DxOMark Test Sonuçları AçıkladıiPhone XS Max DxOMark Test Sonuçları Açıkladı
iPhone Xs Satışları Nasıl Gidiyor?iPhone Xs Satışları Nasıl Gidiyor?
iPhone XS Max Ekran Üretimini Samsung SürdürüyoriPhone XS Max Ekran Üretimini Samsung Sürdürüyor

PAYLAŞ