iPhone XS Max Üretim Maliyeti Ne Kadar? - Haberler - indir.com

iPhone XS Max Üretim Maliyeti Ne Kadar?

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 27 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-10-11 09:20:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Akıllı Telefonlar

Apple’ın yeni akıllı telefon serisi olan iPhone XS, iPhone XS Max ve iPhone XR modelleri sunmuş oldukları teknik özellikler ile dikkat çekiyorlar. Pazarın en güçlü modelleri olan bu cihazların şimdi ise üretim maliyetleri ortaya çıktı. Apple’ın ülkemiz fiyat 9000 TL seviyelerinden başlaması beklenilen bu yeni serisi ABD üzerinde 750 ile 1099 dolar arasında bir fiyat etiketlendirmesi bulunuyor. Apple’ın bu iPhone modellerinin üretimi için her bir iPhone XS için harcadığı miktar ise belli oldu. Gelin şimdi her bir iPhone XS modeli kaç dolara mal oluyor bakalım.

iPhone XS Üretim Maliyeti

Ekran

iPhone XS Max Ekran Üretimini Samsung SürdürüyoriPhone XS Max Ekran Üretimini Samsung Sürdürüyor

Apple, iPhone modellerinin en pahalı parçası olarak ekranlar bilinir. Donanım tarafında 6.5 inçlik OLED teknolojili 1242 x 2688 Full HD+ bir çözünürlük kullanılan iPhone XS Max modelinde Super Retina görüyoruz. Apple’ın her bir iPhone XS Max modeli için 80.50 dolarlık bir maliyet ödediği ifade ediliyor. Ekran kırılmalarının yüksek maliyetlere sebebiyet olması ise parçaların pahalı olmasından ötürü düşünülüyor.

Depolama Birimi

Apple’ın en büyük depolama birimli versiyonu olan iPhone XS Max cihazı baz alınmıştır. En pahalı bileşenlerden olan depolama biriminin sunmuş olduğu hız ve teknoloji neredeyse bir SSD’e yakın durumda. Apple cihaz başına 256 GB’lık depolama birimi için 64 dolarlık bir fiyat etiketi ödüyor. Düşük kapasiteye sahip iPhone XS Max modellerinde ise maliyet daha az miktarda oluyor. iPhone XS Max için 64, 256 ve 512 GB’lık depolama alanı seçeneklerinin olduğunu hatırlatalım.

İşlemci seti maliyeti

iPhone XS Max modelinde yer alan yapay zeka destekli Apple A12 Bionic çipseti iki ana işlemci çekirdeği ve dört yardımcı çekirdeğe sahip durumda. M12 hareket işlemcisine de sahip olan model 7nm üretim sürecine sahip olarak geliyor. Apple’ın her bir işlemci için ödediği miktar ise 72 dolar olarak belirlenmiş durumda.

Kamera maliyeti

Cihazın ön yüzeyinde F2.2 1080P 60 FPS destek veren 7 megapiksellik bir kamera yer alırken, arka yüzeyde ise F1.8 ve F2.4 olarak 12 + 12 megapiksellik çift kamerayı görüyoruz. 4K UHD 60 FPS video kayıt özelliğine sahip bu kameranın üretim maliyeti ise 44 dolar olarak ifade ediliyor.

Kasa

Apple’ın metal gövde ve çizilmeye dayanıklı camlara sahip olan cihaz kasası için Apple 55 dolarlık bir ödeme gerçekleştiriyor. Üst düzey bir tasarıma sahip cihazlar ince işçilik ile beraber oldukça yüksek bir maliyete sebep oluyor diyebiliriz.

Diğer tüm maliyetler

Apple’ın cihazı haricinde kutu ve içerisinde sunmuş olduğu şarj aleti, kulaklık ve çeşitli aksesuarların ise her cihaz başına 127 dolara maliyet olduğu belirtiliyor. Tüm bu rakamlar ile beraber bir adet iPhone XS Max 256 GB’lık model için Apple’ın kasasından 443 dolarlık bir ücret çıkmış oluyor. Çeşitli pazarlama detayları ile beraber ise maliyet 1249 dolar seviyesinde satışa sunuluyor.


Huawei Mate 20 Pro vs iPhone Xs Max Karşı KarşıyaHuawei Mate 20 Pro vs iPhone Xs Max Karşı Karşıya
iPhone XS Bilinmeyen İki Gizli Büyük Özelliğe SahipiPhone XS Bilinmeyen İki Gizli Büyük Özelliğe Sahip

PAYLAŞ