Instagram'a Hashtag Sınırlaması Geliyor


Oluşan bilgi kirliliğinin önüne geçilemediğinden dolayı Instagram'da yakın zamanda hashtag kullanımına sınırlandırma gelecek!

Instagram geçtiğimiz Perşembe  günü San Franciso’da bir basın etkinliği düzenlemiş ve platform için aldığı kararları açıklamıştı. O etkinlikte en çok dikkat çeken haberlerden biri ise, Instagram’ın yeni getireceği hashtag kısıtlaması oldu. Instagram artık birbiriyle ve içerikle alakası olmayan hashtag’ların fotoğraflar altında kullanılamayacağını açıkladı. 

Instagram’ın hashtag yönteminin, daha görünür olmak için kullanılması, platformda da alakasız içeriklerin ve yanlış bilgilerin çoğalmasına neden oluyor. Buna neden olan ise zamanlarda aşılar hakkında Instagram’da aşırı derece bilgi kirliliği ve yanlış bilgilerin yayılmasından kaynaklı. Instagram artık bu hashtag’lerle etiketlenen fotoğrafların yanlış bilgi içermesi dahilinde, hashtag içerisinde gizleneceğini açıkladı.

Instagram Ceza Politikalarını Değiştiriyor

Instagram küresel kamu politikası başkanı olan Karina Newton tarafından yapılan açıklamada, “Eğer #vaccines1234 gibi hastag’ler aşı ile ilgili yanlış bilgilendirme içeriyorsa tamamen engellenecek.” Açıklamasını yaptı.

Bu engelleme sadece Dünya Sağlık Örgütü ve Hastalık Kontrol Merkezleri tarafından yanlış olduğu onaylanan bilgiler için geçerli olacak. Şirket aşı ve benzeri konularda bilgi veren içeriklerin, kurumlar tarafından doğru olduğu teyit edilen içerikleri kaldırmayacağını açıkladı.

Instagram'a yaş sınır! Yaşı tutmayanların hesabı kapatılacak

Hashtag’ler Yapay Zeka Yardımıyla Elenecek

Karina Newton, Instagram’da yer alan bu yanlış bilgilere etiketlenen hashtag’lerin yapay zeka ile temizleneceğini de açıkladı. Öğrenme teknolojine sahip olan yapay zekaya yanlı bilgiler yüklenerek sakıncalı içeriklerin kaldırılması hem hızlı hem de daha az hata payına sahip olacak. Bu özellik devreye sokulduktan kısa süre sonra yer alan yanlış bilgilerinde tamamen gizlenmesi bekleniyor.

Buna ek olarak Instagram’ın ilerleyen zamanlarda aşılarla ilgili arama yapan kullanıcılarına da, “Açılır Mesaj” göndermesi bekleniyor. Karina Newton konu ile alakalı olarak bu özelliğin şuan geliştirilme aşamasında olduğunu ve tamamlandıktan sonra aktif hale getirmek istediklerini açıkladı.