Facebook ve Instagramdan Beğen Butonu Kaldırılabilir - Haberler - indir.com

Facebook ve Instagramdan Beğen Butonu Kaldırılabilir

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 13 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-04-16 09:01:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

Sık sık gündeme gelen sosyal medyalar ile ilgili sorunlar artık şirketlerin canını sıkmaya başladı. Öyle ki bu durumlar ile karşı karşıya kalan şirketler mevcut sosyal medyaları üzerinde köklü değişikliklere giderek kullanıcılarını şaşırmayı başarıyor. Bunlardan biri de Facebook olarak karşımıza çıkıyor. Sosyal medyalar arasından neredeyse en uzun soluklu ve her yaştan kitlenin tercih ettiği Facebook, neredeyse her ay farklı skandallar ile gündeme geliyor. Bunun üzerine çeşitli değişiklikler yapmayı planlayan teknoloji devi Facebook, kendi bünyesinde yer alan tüm sosyal medya platformlarında belirli yaş grupları için beğenme tuşunu kaldırma meselesini ortaya attı. Konu şu an için tartışma aşamasında olsa da yakın zamanda neticelenmesi bekleniyor. Sahip olduğu şirketler arasında Instagram ve WhatsApp gibi kullanıcıların vazgeçilmezi olan platformlara sahip olan Facebook, çocuk yaştaki kullanıcıların psikolojilerinde bozulmaya sebep olmamak adına beğenme tuşunu platformlarından kaldırmanın çok daha doğru olacağının kararını verme aşamasında. 

Güvenlik sorunlarının oldukça sık karşımıza çıktığı şu günlerde özellikle hassas olunması gereken konu elbette ki çocuklar. Çünkü sosyal medya platformlarının kullanım alanlarının yaygınlaşması halinde yetişkinler kadar çocuklar da sosyal medyalarda vakit geçirmek istiyor. Bu durumda zaman zaman tehlikeli sonuçlar ortaya çıkarabiliyor. Özellikle de denetim altında kullanmadıkları taktirde çocukların ciddi ölçüde psikolojileri bozulabiliyor. Çocuk yaştaki sosyal medya platformlarını yer alan kullanıcılar için radikal kararlar alma yolunda emin adımlarla ilerleyen Facebook, Aralarında beğenme tuşunu kaldırma seçeneğinin de yer aldığı 16 adet farklı konuyu tartışmaya  açtı. Beğenme tuşu ile beraber kişisel verilerin daha az toplanması, kullanıcının zarar görmemesi adına yüksek güvenlik önlemlerinin varsayılan olarak ayarlanması, cihazın nerede olduğunu gösteren coğrafi konum seçeneklerinin hiç kullanılmaması gibi önlemler tartışmaya açılan konular arasında yerini aldığı düşünülüyor. 

Facebook Afrika'ya İnternet Götürmek İçin Google ile YarışıyorFacebook Afrika'ya İnternet Götürmek İçin Google ile Yarışıyor

Teknoloji devi Facebook'un tartışma olarak ortaya attığı yeni önlemler ise Britanya’da faaliyet gösteren Bilgi Komisyonu Ofisi (ICO) tarafından önerilmişti. Yukarıda saydığımız benzer değişiklikleri bugün itibariyle resmi Twitter hesabı üzerinden de paylaşarak ortaya koyan Bilgi Komisyonu Ofisi, sadece Facebook değil birçok internet sitesi için de çeşitli güvenlik önlemleri önerilerinde bulundu. Teknoloji dünyasının gelişim süreçlerini takip etmek oldukça güç. Her geçen farklı bir ürün ile karşılaşıyor ve aynı zamanda bu ürünler sebebiyle zaman zaman güvenlik sorunlarıyla karşılaşıyoruz. Bu gibi durumları kullanıcılar engelleyemediği için platformların sahibi engelleyebilir. 

Bilgi Komisyoneri Elizabeth Denham ise, “bağlanan nesil” olarak adlandırdığı yeni nesil gençlerin daha çok konuşulması gerektiğini belirtti. “İnternet ve onun sunduğu harika hizmetler artık günlük yaşamımızla sıkı bağlar içinde” diyen Denham, çocukların internet kullanımının engellenemeyeceğini ancak bunun doğru şekilde düzenlenebileceğini dile getirdi. Çocukların güvenli bir ortam içerisinde internet kullanımını sağlamak için platform sağlayıcıların güçlü önlemler alarak yenilik yapmaları gerekiyor. Bunu yaparken de elbette ki yaş faktörünü göz önünde bulundurarak hareket etmeliler. Facebook bu konu hakkında adımlarını atmaya başladı ve yaş durumunu göz önünde bulundurarak platform içerisinde çeşitli değişiklik yapmayı amaçlıyor. 


İlgili uygulamalar
Facebook Developer Circles Türkiye'de Faaliyete BaşladıFacebook Developer Circles Türkiye'de Faaliyete Başladı
Facebook nasıl ilerleyecek?Facebook nasıl ilerleyecek?
Facebook ile Messenger Tekrardan BirleşecekFacebook ile Messenger Tekrardan Birleşecek

PAYLAŞ