Instagram'a yaş sınır! Yaşı tutmayanların hesabı kapatılacak - Haberler - indir.com

Instagram'a yaş sınır! Yaşı tutmayanların hesabı kapatılacak

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 14 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-07-20 17:00:00
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Donanım

Popüler sosyal medya platformu Instagram, son zamanlarda aldığı yeni kararlar ile sık sık gündeme geliyor. Geride kalan hafta içerisinde birden fazla özelliğini test ettiği haberiyle birçok kez gündemde adından söz ettirdi. Güncellemeleriyle birlikte daha keyifli bir hale gelmeyi amaçlayan Instagram, bunu başarıyor ve her geçen gün kullanıcı sayısını yükseltiyor. Instagram üzerinde 18 yaş altında da pek çok hesap bulunuyor. Bu anlamda bugüne kadar herhangi bir güncelleme ya da kısıtlama getirilmemişti. Fakat son alınan kararla birlikte, Instagram'a yaş sınırı geleceği açıklandı. Belli bir yaşta olduğunu ispat edemeyenlerin hesaplarının kapatılacağı söylendi.

Facebook ve Instgram'da 13 yaşın altındaki kullanıcıların hesapları kapatılacak

Bilindiği üzere Instagram, Facebook'a bağlı sosyal medya hesaplarından birisi ve Facebook bünyesinde alınan kararların birçoğu, Instagram için de geçerli oluyor. Geçtiğimiz günlerde Facebook, TechChurch'e bir açıklama yaptı. Açıklamada, küçük yaştaki kullanıcılarını korumak için daha ciddi kararlar alacaklarını dile getirdiler. Bunun için, 13 yaşın altında olduğu anlaşılan kullanıcı hesaplarının hem Facebook hem de Instagram'da kapanacağını söylediler. Kullanıcılar, hesaplarını geri alabilmek için, kendilerine devlet tarafından verilen fotoğraflı bir kimlik kartı ile yaşlarının 13'ten büyük olduğunu ispat etmek durumundalar.

Bir gazeteci, İrlanda, Dublin'de yer alan CPL Resources adlı üçüncü parti firma tarafından, Facebook'a içerik incelemesi yapıldığını gördü. Bu inceleme sonucunda, 13 yaş altındaki kullanıcıların göz ardı edildiğini ortaya çıkaran gazeteci, 'Bu kişilerin belli bir yaşın altında olduğunu kabul etmek zorundayız. Eğer bunu yapmazsak kör olduğumuz anlamına gelir ki herkes belli bir yaşın altındaki çocukların nasıl göründüğünü bilir.' diye konuştu. Facebook, TechCrunch'a yaptığı açıklamada Facebook ve Instagram'da reşit olmayan kullanıcıların bir bir tespit edilmesi için, büyük bir tarama çalışması yürüteceklerini söyledi. Buradaki amaç, küçük yaştaki çocukların sosyal medya yerine arkadaşlarıyla vakit geçirmesini ve sosyalleşmesini sağlamak. Fakat Facebook'un daha önce sunduğu, ebeveyn onayıyla 6 ' 12 yaş aralığındaki çocukların kullanımı için sunduğu  Messenger Çocuk uygulaması akıllara gelince, bu açıklamanın çelişkili olduğu söyleniyor.





PAYLAŞ