Instagram Kullanıcıların Hakkını Koruyacak - Haberler - indir.com

Instagram Kullanıcıların Hakkını Koruyacak

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 16 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-03-22 18:31:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

Sosyal medya konusunda durdurak bilmeyen, hızla gelişim gösteren Instagram, yeni bir özellik ile kullanıcılarını oldukça sevindirecek gibi gözüküyor. Şirket tarafından üzerinden çalışılan ve kullanıcıları de memnun edecek gibi gözüken bu yeni özellik sayesinde hesabınızın çalınması halinde ismi kaybetme riski de ortadan kalkıyor. Yepyeni özellikleri ve gelişmişliğinin yanı sıra aynı zamanda 1 milyarın üzerinde olan kullanıcısı ve en az bunun kadar da markaya ve tanınmış kişiye ev sahipliği yapıyor. Instagram üzerinden yaşanan en büyük sorunlardan biri ise kimlik hırsızlığının yaşanıyor olması. Bu tarz marka ve tanınmış kişilerin profillerini ele geçirilerek isimlerini değiştiren ve daha sonra orijinal ismi ikinci bir hesapla alan ilginç bir siber saldırı yöntemi söz konusu. Bu yöntem karşısında bir çok Instagram kullanıcısı mağdur olmak ile karşı karşıya geliyor. 

Yapılan bu hareketin ardından daha sonra çalınan isim hakkı markaya ya da kişiye çeşitli yollar ile tekrar pazarlanıyor. Instagram tarafından bu durum detayla incelenerek bunun önüne geçmek için son derece ilginç bir yöntem üzerinde test aşamalarına başladı. Bunun yanı sıra başka bir sorun daha söz konusu, örneğin bir süre sonra kullanıcı adınızı değiştirmek istiyorsunuz fakat eski kullanıcı adınızın da başkası tarafından sahiplenilmesini istemiyorsunuz, bu durum karşısında şu an için yapacağınız bir işlem mevcut değil. Bu da Instagram kullanıcıları için büyük bir sorun olarak görülüyor.

Instagram'da Büyümenin Yolları Nelerdir?Instagram'da Büyümenin Yolları Nelerdir?

Hesap çalma sorunu çözülüyor

Instagram hesabında isim hakkını kilitleme tersine mühendislik alanı ve platformun test ettiği pek çok özelliği daha önce test ederek açığa çıkaran Jane Manchun Wong’un keşfettiği yeni özellik sayesinde kullanıcılar hesap adını değiştirse bile eski kullanıcı adı 14 günlüğüne hesaba kilitleniyor. Böylelikle kullanıcılar 14 gün içerisinde fikir değiştirirse eski kullanıcı adına geri dönebilirler. Bunun yanı sıra aynı zamanda hesabınızın çalınması halinde 14 gün içerisinde bu sorunu ortadan kaldırabilirsiniz ve farklı bir kullanıcının hesap adınızı almasını engelleyebilirsiniz. 14 gün içerisinde herhangi bir işlem yapmadığınız sürece hesap isminiz tekrar herkese açık bir hale gelecek ve başkası tarafından alınabilir durumda olacak. 

Instagram Forbes'a yaptığı açıklama ile beraber bu özellikleri test ettiğini doğruladı. Platform üzerinden yapılan resmi açıklamada ise; "Düzenli olarak trendleri analiz ediyoruz ki topluluğu güvende tutabilelim. Geçtiğimiz dönemlerde fark ettik ki biri kullanıcı adını değiştirirse ya da kaybederse; örneğin yeni bir kullanıcı adı denemek istediğinde ya da hesabına erişimi kaybettiğinde, bir başka hesap tarafından bu kullanıcı adı hızla alınabiliyor. Bu özellikle beraber hesap sahibine belli bir zaman dilimi için kullanıcı adının güvende tutulduğu garantisini veriyoruz.” şeklinde konuştu. Instagram uzun süredir bu problemler ile karşı karşıya geliyordu ve kullanıcılar bu durumdan hiç de memnun değillerdi. Yeni gelen bu özellik bu durum karşısında kaçınılmaz hale gelmişti. Çalınan hesaplara karşı hızlı adım eyleme geçme ve daha yardımcı olacak çözümler üretme konusunda ise platformun biraz daha çalışması gerekiyor. 

 

 


Instagram'a Watch Party Özelliği GeliyorInstagram'a Watch Party Özelliği Geliyor
Facebook, Instagram Benzeri Bir Tasarıma Geçiş YapıyorFacebook, Instagram Benzeri Bir Tasarıma Geçiş Yapıyor
Instagram başarısını Facebook’a mı borçlu?Instagram başarısını Facebook’a mı borçlu?

PAYLAŞ