Google'ın Başarısız Olduğu 8 Girişim


Sosyal medya platformu olarak Facebook’a rakip olması düşünülen Google+, Google tarafından 2011 yılında sunulmuş bir sosyal ağ sitesi idi. Uzun bir zamandır yayın hayatına devam eden Google+ son gelen bilgiler ile beraber Google tarafından kapatılma kararı alınmıştı. Google cephesinden yapılan açıklama ile Google+ artık yayın hayatını sonlandırmaya karar verildi. Arama motoru devi Google’ın sadece Google+ değil başarısız olduğu birçok girişim ve projesi bulunuyor. Bizde sizlere teknoloji dünyasında zirve konumda yer alan Google’ın başarısız olduğu girişim ve projelerini derledik. Gelin şimdi Google’ın başarısız olduğu projelere göz atalım.

Google’ın Başarısız Olduğu Girişimler

Google Answers

Fikir sahibi Larry Page olan ve piyasaya sürülen Google Answer, dönemin Yahoo Answer platformuna rakip olarak getirilmişti. Google’ın ömrü kısa süren girişimlerinden birisi olan Answer, 4 yıllık bir yayın hayatı sürdürdü ve 2006 yılında ise bu hizmet için kapatılma kararı alındı.

Google Wawe

Kullanıcıların aralarında mesajlaşmalarına yarayan ve çeşitli doküman düzeltmeleri yapıla bilen bu platform oldukça karmaşık bir yapıya sahipti. Proje bir yıl kadar bir süre piyasada bulundu ve yayın hayatı ise Ağustos 2010’da sonlandırılmış oldu.

Lively

Sanal dünyada ikinci bir yaşam deneyimi sunmak isteyen Google bu platformu ile kullanıcıların tanımadıkları kişiler ile renkli bir dünyada interaktif sohbetler gerçekleştirmesini odakladı. Oldukça ilginç bir yapıya sahip Lively ise 2008’de yayın hayatını sonlandırdı.

Google X

Google’ın farklı bir arayüze sahip arama motorlarından olan Google X girişimi bulunuyor. Mac OS benzeri bir tasarıma sahip olan Google X bir günlük bir yayın hayatı sonrasında yayın hayatından 16 Mart 2005’te kaldırıldı.

Google Video

Google’un kendisine ait platformlardan birisi ise Google Video oldu. Şirketin YouTube platformunu satın almadan önce hayata geçirmiş olduğu bu platform 2006’da gerçekleşen YouTube satın alınmasından sonra aktifliğini kaybetmeye başladı. 2009’da ise video yüklemelerini kapatan bu platform 2012 yılı ile beraber ise tamamen kapatılmış oldu.

Google Health

İnternet devi Google’un sağlık odaklı bu girişimi ise kullanıcıların sağlık kontrolü yapmasına yarıyordu. Platform ile atılan adımlar, kalori, kalp atış ve birçok sağlık öğesi takip edilebiliyordu. Ancak kullanıcılar tarafından beklenilen ilgiyi görmeye bu platform ise Ocak 2012 yılı ile beraber resmi olarak kapatıldı.

Google Notebook

Mobil cihazların yavaş yavaş yaygınlaşmaya başladığı dönemde bulut sistemleri ortaya çıkmaya başlamıştı. Google ise Notebook adlı bir hizmeti ile Google Docs işlevi görüyordu. Bu noktada URL kaydetmesi, notlar alınması gibi çeşitli özelliklere sahip bu platform ise 2009 yılında Google Docs’a aktarıldı. Temmuz 2012 ile beraber ise Google Notebook’un tamamen kapatıldığı açıklandı.

Google+

Henüz güncel ve sıcak bir platform olan Google+ büyük ümitler ile çıkartılmış ve uzun yıllarca piyasadaki yerini koruyordu. Ancak beklenilen bir sosyal ağ işlevi görmedi ve Google’ın kapatma kararı aldığı platformlarından birisi oldu.