Google Slaytlara yeni özellik - Haberler - indir.com

Google Slaytlara yeni özellik

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 1 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-10-09 14:30:00
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Sosyal Medya

Google tarafından sunulan Slaytlar uygulaması için yeni bir özellikle duyuruldu. İşte konuyla ilgili detaylar.

Google, tarayıcı üzerinden kullanıma sunduğu Slaytlar uygulaması için yeni özellikler geliştirmeye devam ediyor. Özellikle iş ve eğitim dünyasına yönelik geliştirilen uygulama kişilerin çok daha başarılı ve etkileyici sunumlar hazırlamasına imkan sağladığı gibi işlemlerin online olarak yapılması, internet bağlantısı bulunan her yerden de sunumlara ulaşılmasını sağlıyor. Bu alanda daha da iddialı hale gelmek isteyen Google, yaptığı yeni güncelleme ile birlikte altyazı konusunda da destek vereceğini duyurdu.

Google Slaytlar (Slides) YayınlandıGoogle Slaytlar (Slides) Yayınlandı

Google Slaytlar yeni özelliği ne?

Google Slaytlar uygulaması için geliştirilen yeni özellik, anlık olarak altyazı eklemeyi hedefliyor. Özellikten yararlanılması adına mikrofon kullanımının zorunlu olduğunu ifade eden Google, kullanıcının sesini algılayarak sunum ile birlikte eş zamanlı olarak altyazı şeklinde konuşmayı aktaracak. Yeni özellik ile birlikte dezavantajlı grupların slaytlar uygulamasını daha etkin bir şekilde kullanmasını hedefleyen Google, yeni özelliği ile birlikte büyük bir kolaylık sunuyor. Aynı zamanda konuşma dilini anlamakta zorluk çekenler için de cazip bir özellik sunan Google Slaytlar anlık altyazı özelliği bu tip problemlerin yaşanmasını da önleyecek.

Google Slaytlar altyazı ekleme nasıl kullanılacak?

Google Slaytlar uygulaması tüm dünya genelinde kullanılan bir uygulama olsa da yeni özellik şu anda sadece ABD İngilizce’si ile sınırlandırılmış durumda. Bu nedenle İngilizce dışındaki dillerde de bu yeni özelliği kullanılabilmesi adına Google tarafından yapılacak düzenlemenin beklenmesi gerekiyor. Özelliğin kullanılması sırasında ise kişilerin sunum sırasında CC tuşuna tıklaması gerekiyor. Kısa yol olarak bu özelliği kullanmak isteyenlerin ise Windows’ta Ctrl + Shift + C, Mac’te ise Command + Shift + C tuş kombinasyonlarını çalıştırması gerekiyor.

YouTube ve Google, yeni tasarımlarını ülkemizde denemeye başladı


Google Slaytlar iOS için YayınlandıGoogle Slaytlar iOS için Yayınlandı

PAYLAŞ