Google çalışanının fark ettiği ölümcül WhatsApp hatası çözüldü! - Haberler - indir.com

Google çalışanının fark ettiği ölümcül WhatsApp hatası çözüldü!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 21 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-10-10 11:30:00
Editör : Ahmet Haşim Erdoğan
Kategori : Donanım

Google şirketinde çalışan Natalie Silvanovich, keşfettiği açık sayesinde, milyonlarca WhatsApp kullanıcısının bilgilerinin çalışmasını engelledi. Google'ın Project Zero projesinde çalışan Natalie Silvanovich, geçtiğimiz Ağustos ayı içerisinde çok ciddi bir WhatsApp açığı keşfetti. Bu açığa göre gelen WhatsApp aramasını cevapladığınız da, karşıdaki hacker uygulamayı ele geçirebiliyordu.

Google çalışanının fark ettiği ölümcül WhatsApp hatası çözüldü!

Sosyal medya uygulamalar günümüzde oldukça popüler hale gelmiş durumda. Hemen hemen herkesin bir adet sosyal medya hesabı bulunuyor. İster kişisel ister kurumsal olsun sosyal medya üzerinden bir şeyler paylaşmak hoşumuza gidiyor. Bu sosyal medya platformlarına çeşitli bilgiler giriyoruz. Bu bilgilerin büyük bir kısmı bize özel olarak kalıyor. Örneğin mesajlarımız, isteğe göre gönderilerimiz, çeşitli dosyalar bizim için saklanıyor. Fakat bazı açıklar yüzünden bu bilgilere bizim dışımızda başka kişiler erişebiliyor. Bundan dolayı sosyal medya platformları sürekli açıklarını kapatmak için canla başla çalışıyorlar.

Whatsapp'a karanlık tema geliyorWhatsapp'a karanlık tema geliyor

Dünyada milyonlarca kullanıcısı bulunan WhatsApp, böyle bir güvenlik açığına sahipmiş. Google çalışanı Silvanovich, bu açığı geçtiğimiz haftalarda ispatlayacak bir kod satırı yayınladı ve aynı hack saldırısının nasıl tekrar gerçekleştirebileceğini de takipçileriyle paylaştı. Silvanovich'in makalesine herhangi bir yet vermemeyi tercih eden WhatsApp, yeni gelen bir güncelleme ile bu sorunu giderdi. WhatsApp'ın Android ve iOS sürümü için yayınlanan bu güncellemede artık güvenlik sorunu kapatıldı. Yeni sorunlar var mıdır veya keşfedilir mi bilemiyoruz fakat şuanda içimiz rahat olabilir. Sosyal medya platformları arasında bu şekilde güvenlik açıkları nedeniyle birçok bilgi alıp satılıyor. Bu konuda sosyal medya platformları oldukça dikkat olsa da herhangi bir açıkta binlerce kişi mağdur olabiliyor. Bundan dolayı herhangi bir açık bulduğunuzu düşünüyorsanız, kesinlikle bu şirkete belirtmeniz gerekir. Kullanıcılara zarar gelmeden hatanın kapatılması bilgilerin çalınmasını önler.

Google çalışanına herhangi bir teşekkür edilmedi fakat bu çalışanın bulduğu açık son derece önemli bir açık. Çünkü internet üzerinden sesli görüşmeler, en azından mesajlaşmalar kadar popüler durumda. Bazı şirketler bu denli güvenlik açıklarını şirketlerine söyleyen veya zarar vermeden bu açıkları bildirenlere önemli ve güzel hediyeler verebiliyor. 


Bu iPhone Modeller Artık WhatsApp DesteklemeyecekBu iPhone Modeller Artık WhatsApp Desteklemeyecek
WhatsApp’ın desteği sonlandıracağı iPhone modelleriWhatsApp’ın desteği sonlandıracağı iPhone modelleri
WhatsApp Hesabı Kapatma ve Kalıcı Olarak Silme İşlemleriWhatsApp Hesabı Kapatma ve Kalıcı Olarak Silme İşlemleri

PAYLAŞ