Google etkinliğinde tanıtılanlar - Haberler - indir.com

Google etkinliğinde tanıtılanlar

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 34 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-10-10 16:30:00
Editör : Ahmet Haşim Erdoğan
Kategori : Donanım

Google'ın düzenlediği ve canlı olarak izlediğimiz Ekim ayı etkinliğinde, yeni nesil Google modellerini, yazılımlarını ve tanıttığı teknolojileri bizlere gösterdi. Bizde tanıtımları sizler için listeledik. İşte Google etkinliğinde tanıtılanlar

Google Duplex

Geçen sene yapılan bir etkinlikte ilk defa gösterilmiş olan özellik, önümüzdeki ay içerisinde hayatımıza girecek. Sizin yerinize çeşitli aramalar yapabilen ve sizin yerinize konuşabilen Duplex, tek kelime etmeden telefon görüşmesi yapmanıza olanak sağlıyor. Geçtiğimiz etkinlikte bir kişiyi arayarak kendini insan olduğuna ikna etmeyi başarmıştı. Duplex, adeta bilim kurgu filmlerinden çıkmış gibi duruyor.

Google Pixel 3'ün ilginç bir özelliği ortaya çıktıGoogle Pixel 3'ün ilginç bir özelliği ortaya çıktı

Google Chromecast

Geçen haftalarda, büyük bir sızıntı ile karşı karşıya kalan yeni nesil Chromecast cihazlar, Best Buy mağazalarında yanlışlıkla satışa çıkmıştı. Bugün resmi olarak duyurulan bu cihazlar 5 GHz ve 802.11ac Wi-Fi teknolojisi ile gelmekte. Artık kablosuz görüntü akışını daha akıcı ve yüksek çözünürlüklerde vermek mümkün olabilecek. Siyah ve beyaz renk seçenekleri ile kullanıcılar karşısına çıkacak.

Akıllı Metin Tamamlama

İlk olarak Google, Pixel cihazları için kullanılabilecek olan bu özellik, günlük mailleri parmağınızı dokunmadan kendisi yazabiliyor. Milyonlarca veriyi yapay zekaya öğreten şirket, sizin yazdıklarınızı da öğrenerek kolayca yazı hazırlayabilecekler.

Google Fotoğraflar Güncellemesi

Google'ın ücretsiz resim depolama servisi olan Fotoğraflar uygulaması, otomatik resim paylaşımı ile "şu çekildiğimiz fotoğrafları yollarsın" tarzı konuşmaları kaldıracak. Geçen sene kullanıma sunulan bu özellik, bir kişinin bulunduğu fotoğrafı onayladığınız zaman paylaşabilme özelliği, seçilen kişi ile fotoğraf çekildikçe paylaşılmaya devam edecek. İşte burada bazı sorunlar ortaya çıkıyor. Daha önceden Google yüz gruplama özelliğini kullandıysanız, zaman zaman yanlış ve ilgisi olmayan fotoğrafların da kişilerle bağdaştırıldıklarını görüyorduk.

Yeni Google Lens

Arttırılmış sanal gerçeklik konusunda Google, olağanüstü çalışmalar yürütüyor. Özellikle Google Lens, ilginç özelliklerle karşımıza geliyor. Google, Google Lens için özel yapıştırmalar ile kullanıcılarına keyifli dakikalar yaşatacak. Arka kameranızı kullanarak etrafa, önceki çok canlı ve çeşitli nesneler tutturabilirsiniz. Ön kamera ile ise yüz hareketlerini taklit edebilen emojiler kullanabileceksiniz. Google Lens sadece yapıştırmalar ile değil çok farklı işlevsel özellikleri ile birlikte kullanıcılarına iyi bir deneyim sunacak.


Google Haritalar'a Uygulama İçinde Müzik Desteği GeldiGoogle Haritalar'a Uygulama İçinde Müzik Desteği Geldi
Google Pixel Tablet Modeli SızdırıldıGoogle Pixel Tablet Modeli Sızdırıldı
Google Plus İçin Üzücü Karar AlındıGoogle Plus İçin Üzücü Karar Alındı

PAYLAŞ