Google, Spam Bildirimler Gönderen Nearby'e Son Veriyor!


Google, kullanıcılara faydalı olabilecek uygulamaları önermesi için geliştirdiği ancak spam bildirimler gönderilmesiyle sonuçlanan Nearby özelliğine kötü niyetli kullanımlardan dolayı son veriyor.

Google, birkaç yıl önce kullanıcılara kapılarını açıp hizmetine sunduğu Nearby özelliği ile kullanıcıların bulundukları konuma göre uygulama tavsiyelerinde bulunmaya, böylece faydalı uygulamalar ile kullanıcıların beğenisini kazanmayı hedefliyordu. Nearby özelliği ile örneğin bir müzenin yakınlarında bulunduğunuz anda o müze hakkında bilgi veren bir uygulamayı ya da bir kafenin önüne geçtiğinizde o kafeye ait uygulamayı indirebilmek için uygulama tavsiye bildirimleri alırsınız.

Geliştiriciler, bu uygulamayı faydalı kullanmadı!

Bu özellik, kişilere bir yere gitmeden önce o yerle ilgili bilgi alma fırsatı sunduğundan dolayı faydalı olacak gibi gözüküyordu. Ancak Google, geliştiriciler bu özelliği faydalı bir şekilde kullanmadığından ve spam bildirimler ile kullanıcıları sürekli olarak rahatsız etmeyi seçtiğini söyledi.

Tüketici memnuniyetini geliştirici memnuniyetinin önüne geçen Google, Nearby özelliğini kaldıracağını resmen duyurdu. Buna göre Android kullanıcıları, Nearby spam bildirimlerine 6 Aralık'tan itibaren maruz kalmaktan sonunda kurtulacaklar.