Google Haritalar iOS uygulaması, tahmini varışı paylaşabilecek - Haberler - indir.com

Google Haritalar iOS uygulaması, tahmini varışı paylaşabilecek

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 36 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-10-22 11:15:00
Editör : Ahmet Haşim Erdoğan
Kategori : Yazılım

Google'ın haritalar uygulaması, Google Haritalar Android kullanıcılarının bir süredir yararlandığı özelliği sonunda iOS platformuna da getirecek. Bundan böyle iPhone sahipleri de yolculukları sırasında Google Haritalar uygulamasının tahmini varış süresini hesaplayan özelliğini kullanabilecek ve arkadaşlarıyla paylaşacak.

Google Haritalar iOS uygulaması, tahmini varışı paylaşabilecek

Tahmini varış süresini neden paylaşalım diye düşünüyorsanız, bu bilginin paylaşılmasının kalabalık grup organizasyonlarında bazı koordinasyonu sağlama açısından oldukça yararlı bir bilgi olduğunu belirtelim. Waze ve Citymapper gibi uygulamalar ile bu özellik hatrı sayılır bir şekilde bulunuyordu. Google'ın haritalar uygulaması gibi oldukça sık kullanılan bir uygulamaya bu imkanın gelmesi büyük bir önem taşıyor. Tahmini varış süresini paylaşma özelliği iOS platformuna gelirken, Android platformunda daha önce bulunmayan bir özelliği de beraberinde getiriyor. Tahmini varış zamanlarını üçüncü taraf uygulamaları aracılığı ile arkadaşlarıyla paylaşabilecek. Üçüncü taraf uygulamalar üzerinden varış zamanı yapılabilmesi, daha önce Android tarafında da bulunan bir özellik değildi.

Google+ ile birlikte Google'ın 15 başarısız girişimiGoogle+ ile birlikte Google'ın 15 başarısız girişimi

Eğer sizde bu bilgiyi paylaşmak istiyorsanız ekranın alt tarafında bulunan süre ve mesafenin gösterildiği çubuğu yukarı çekerek, menüden "Gezi seyrini paylaş" kısmını tıklıyor ve daha sonra kişinin nerede paylaşılacağını seçmesiyle birlikte paylaşım sağlanıyor. Otomobil veya yürürken yapılan tüm yolculuklarda gezi seyri yapılabiliyor. Paylaşım hedefe ulaştığında veya belirlenen süre tamamlandığında sona eriyor. Tahmini varış süresini paylaştığınızda, alıcılar paylaşımı yapan kişinin telefonundaki şarj yüzdesini de görebiliyor.


Apple CarPlay'de Google Haritalar'ı kullanmanın 5 avantajıApple CarPlay'de Google Haritalar'ı kullanmanın 5 avantajı
Google Servisleri Yerine Kullanabileceğiniz 6 AlternatifGoogle Servisleri Yerine Kullanabileceğiniz 6 Alternatif
iPhone Xs Max ve Google Pixel 3 XL Kamera KarşılaştırmasıiPhone Xs Max ve Google Pixel 3 XL Kamera Karşılaştırması

PAYLAŞ