Google Servisleri Yerine Kullanabileceğiniz 6 Alternatif - Haberler - indir.com

Google Servisleri Yerine Kullanabileceğiniz 6 Alternatif

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 46 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-10-16 18:20:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

İnternet ve arama motoru devi olan Google’ın kullanıcılara sunmuş olduğu birçok servis ve uygulaması bulunuyor. Günlük yaşantının yanı sıra kullanıcıların her ihtiyacını gidermeye yönelik birçok servisin altında Google’ın ismini görüyoruz. Ancak Google’ın hizmet ve servislerini kullanmak yerine yeni şeyler keşfetmek istiyorsanız bu noktada sizler için Google servislerine alternatif olan tercih edebileceğiniz bazı isimleri derledik. İnternet tarayıcısından mail hizmetine kadar birçok servis için Google yerine tercih edebileceğiniz oldukça başarılı firmalar bulunuyor. Gelin şimdi Google servislerine alternatif olan servislere göz atalım.

Google Servislerine Alternatif Servisler

Gmail Yerine FastMail

Google Pixel 2'e Gelmeyecek Pixel 3 ÖzellikleriGoogle Pixel 2'e Gelmeyecek Pixel 3 Özellikleri

Google’un oldukça başarılı Gmail servisi bulunuyor. Ancak FastMail’de o kadar bilinir olmasa da, 15 yılı geçkin bir süredir piyasada hizmetini sürdürüyor. Gerek hızı gerekse tasarım ve güvenlik gibi noktalarda kullanıcılardan olumlu geri bildirimler alan FastMail, Gmail’de olduğu gibi mail içeriklerinizi okumuyor. Güvenlik noktasında sıkıntısı bulunmayan FasMail ilk 30 gün boyunca ücretsiz kullanılabilirken daha sonrası için ise belli ücretleri bulunuyor.

Chrome Alternatifi Mozilla Firefox

Google Chrome’un bilgisayarlarda RAM tüketim miktarı bir hayli eleştirilirken, bu noktada Mozilla Firefox iyi bir alternatif olacaktır. Mozilla’nın Chrome internet tarayıcısına göre %30 daha az bellek kullandığı iddialar arasında yer alıyor. Sizde Google’ın Chrome servisi yerine Mozilla ve benzeri tarayıcıları tercih edebilirsiniz.

Bulut Depolama Tercihi Drive Yerine Dropbox Olabilir

Google’ın depolama hizmeti Drive’ın ücretsiz olan tarafında daha fazla depolama kapasitesine sahip oluyorsunuz. Ancak işlevsellik tarafında aynı şeyi söylemek mümkün olmayacaktır. Dropbox bu noktada 15 GB ücretsiz alan sunmak yerine 2 GB bir alan sunuyor ancak deneyim bakımından daha güvenli ve işlevsel bir platform size sunulmuş oluyor. Dropbox’un veri koruma tarafında beş yıldız alan şirketler arasında olduğunu ifade edelim. Ücretsiz alanınız dolduktan sonra Dropbox’un uygun fiyatlı paketlerinden faydalanabilirsiniz.

YouTube Yerine Vimeo Kullanabilirsiniz

Belki tıpkı YouTube gibi ünlü olmasada Vimeo çok başarılı bir platform olarak yayın hayatını sürdürüyor. Reklamsız ve bir hayli gizli seçenekler sunabilen Vimeo platformunu hem video yüklemek hemde izlemek için tercih edebilirsiniz.

Google Haritalar Alternatifi OpenStreetMap

2004 yılında kurulmuş olan OpenStreetMap, açık kaynaklı bir proje olarak yayın hayatını sürdürüyor. Mobil uygulaması bulunmayan bu servis web tarayıcısı üzerinden kullanılabiliyor ve ticari amaçlar olmayan bir servis olarak biliniyor.

Fotoğraf Platformu Unsplash

Hem kişisel hemde ticari işleriniz için ücretsiz olarak sunulan fotoğraf servisi Unsplash’ı tercih edebilirsiniz. Google Görseller tarafında aradığınız tam boyutlu görseller için gelişmiş ayarlar seçeneği ile uğraşmak yerine Unsplash ile aradığınız tüm içeriklere ücretsiz bir şekilde erişmeniz mümkün olacaktır.

Sizlere Google servisleri yerine tercih edebileceğiniz popüler veya en iyi alternatif isimleri listeledik. Dilerseniz Google servislerinden sıkıldıysanız, bu ve benzeri alternatif servislere geçiş yapabilirsiniz.  


Google Pixel harici mikrofon ile kullanılabilecek!Google Pixel harici mikrofon ile kullanılabilecek!
Google Pixel 3 Kamerasına Harici Mikrofon Desteği GeliyorGoogle Pixel 3 Kamerasına Harici Mikrofon Desteği Geliyor
Mobilde Google Chrome Keşfet özelliği ne işe yarayacak?Mobilde Google Chrome Keşfet özelliği ne işe yarayacak?

PAYLAŞ