Google siber suçlarla mücadele için çocuklara yardım edecek!


Google küçük çocuklara internette daha güvenli ve pozitif ortam sağlamak amacıyla yeni bir adım atıyor. ABD Ulusal Okul Aile Birliği ve DonorsChoose.org adlı sivil toplum kuruluşu ile güçlerini birleştiren teknoloji devi, yeni bir projeyi hayata geçiriyor.

Google siber suçlarla mücadele için çocuklara yardım edecek!

"Be Internet Awesome" isimli organizasyonda yer alan Juliane Yi, konu ile ilgili: "Araştırmalar bize ebeveynlerin çocuklarına internette nasıl güvende olacaklarını anlatmayı istediklerini, ancak bu konuşmayı nasıl yapacaklarını bilmediklerini gösteriyor. Onlara yardımcı olmak adına Workshop kitleri oluşturduk. Bu sayede ebeveynler, çocuklarına dijital güvenlik ve vatandaşlığı nasıl anlatacakları konusunda birbirlerinden yarım alabilecek." şeklinde açıklama yaptı.

Ekim ayı içerisinde ABD, Ulusal Siber Güvenlik Farkındalığı ve Zorbalıkla Mücadele ayı olarak kabul ediliyor. Bu projede bu ay kapsamında yapılan bir etkinlik olarak gerçekleştirildi. Siber zorbalık ile mücadele için başlattığı programa katılan okul ve öğrencilere Google Pixelbook dizüstü bilgisayarlar ve sunum için bazı materyaller gönderecek. Söz konusu materyaller ABD'de en çok konuşan diller olan İngilizce ve İspanyolca olarak verilecek.

İnsanların bulduğu en büyük hizmetlerden birincisi internet, faydaların yanı sıra birçok zararı da beraberinde getiriyor. Çocuklar için internet tehlikesi gün geçtikçe daha da artıyor. İnternet başında geçen zaman tam bir bağımlılığa dönüşüyor. İnternet bağımlısı olduğunuzu şöyle anlayabilirsiniz:

Bu gibi sebepler sizin internet bağımlısı olduğunuzu gösterebilir. Özellikle bu günlerde çocuklar için internet bağımlılığı çok tehlikeli bir hal almış durumda. Herkesin evinde bulunan bilgisayar ve internet yüzünden birçok çocuk sosyalleşmek yerine saatlerce oyunlar oynuyor. Oyunların yanı sıra siber suçlara yönelebiliyorlar. İşte bu konuda internet çok daha tehlikeli bir hal alıyor. Bu yüzden Google gibi şirketler bu konuda çözüm üretmeye çalışıyorlar. Çocukların kötü yola sapmasından endişe duyuyorsanız sizde bu konuyu araştırmalı ve bilinçli bir kullanıcı olmalısınız.