Google, AB komisyonunun kendisine kestiği cezayı reddetti - Haberler - indir.com

Google, AB komisyonunun kendisine kestiği cezayı reddetti

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 43 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-10-10 16:00:00
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Donanım

Google, geçtiğimiz aylarda AB komisyonu tarafından haksız rekabet oluşturması nedeniyle kendisine kesilen para cezasını reddetti.

Teknoloji dünyasının dev isimlerinden biri olan Google, rakipleri için en büyük tehditlerden birisi olarak karşımıza çıkıyor. Söz konusu teknoloji olduğunda neredeyse her alanda faaliyet gösteren şirket, tam da bu nedenle geçtiğimiz aylarda AB komisyonu tarafından ceza almıştı. Bilindiği üzere Google işletim sistemi, arama motoru gibi konular söz konusu olduğunda, en başta geliyor. Android işletim sisteminin sahibi olan şirket, Android işletim sistemli telefonlarda Chrome arama motorunun yerleşik uygulama olmasını zorunlu kılıyor. Bu ve buna benzer durumları göz önünde bulunduran AB komisyonu, Google’ın sektörde haksız rekabet ortamı oluşturduğuna ve rakiplerine hiç fırsat vermediğine karar vererek, Google’a geçtiğimiz aylarda para cezası kesti. Google ise bu cezayı ödemeyi kabul etmedi.

Google, AB komisyonunun kestiği 5 milyon dolarlık para cezasını ödemiyor

Teknoloji devi, geçtiğimiz aylarda kendisine verilen, şirket tarihinin en büyük para cezası 5 milyon doları kabul etmedi. Google tarafından yapılan açıklamada, cezanın temyize götürüldüğü söylendi ve  cezanın Avrupa Birliği’nin en yüksek yargı organı olan AB Genel Mahkemesine taşındığı dile getirildi.

Google’a ceza verildikten sonra temyiz için 90 günlük süre tanınmıştı. Google, bu hakkını sürenin dolmasına birkaç gün kala kullanmayı tercih etti. Savunmasını mahkemeye teslim eden Google, para cezasını reddetti. Google’ın haksız rekabet ortamı oluşturması nedeniyle maruz kaldığı cezadan kurtulup kurtulamayacağı, ilerleyen günlerde, savunmasının değerlendirilmesiyle birlikte belli olacak.

 





PAYLAŞ