Google Plus Verileri Nasıl İndirilir? - Haberler - indir.com

Google Plus Verileri Nasıl İndirilir?

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 32 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-10-12 10:10:00
Editör : Ahmet Haşim Erdoğan
Kategori : Donanım

Google, güvenlik nedenleri ve düşük kullanım sebeplerinden dolayı Google Plus'ı kapatma kararı aldı. Diğer sosyal medya platformları gibi olmasa da, düzenli bir şekilde bir grup kullanıcıya sahip olan Google Plus tam 7 yıldır hizmet vermektedir. Bu geçen süre içerisinde paylaştıklarını yedeklemek için kullanıcıların 7 Ağustos'a kadar zamanı olacak. Peki Google Plus Verileri Nasıl İndirilir?

Google Plus Verileri Nasıl İndirilir?

Google hesabınızdaki tüm verileri Google Takeout servisi ile beraber rahatça indirebilirsiniz.

Google Slaytlara yeni özellikGoogle Slaytlara yeni özellik

Diğer bir adımımız ise Google hesabımızdaki indireceğimiz verileri seçmek oluyor. Google hesabımızdaki , +1'leri, Google+ Çevrelerini, Google+ Topluluklarını, Google+Akışı, Hongout Kayıtları, Profil Bilgilerinizi indirebilirsiniz. 

Son adım olarak arşivinizin dosya türünü seçmeniz ve nasıl ulaşacağını belirtmeniz gerekiyor.

  • Seçilebilir dosya türleri = .zip, tgz
  • Seçilebilir ulaştırma yöntemleri = E-posta, Google Drive, OneDrive, Dropbox, Box
  • Seçilebilir dosya boyutları = 1, 2, 4, 10, 50 GB

Bu ayarları yaptıktan sonra Google Plus içerisindeki verilerinizi indirebilirsiniz. Google Plus'ın kapatılma konusunda şirket, kullanıcı hedeflerine ulaşamadıklarından dolayı böyle bir karar alındığını açıkladı. Yakın zamanda yazılım sisteminde yaşanan açık nedeniyle, Google+ kullanıcılarının özel bilgileri erişime karşı korunmasız hale getiriliyordu. Şirket bu sorundan 500 bin kullanıcının etkilendiğini belirtiyor. ABD'de yayınlanan Wall Street Journal gazetesi, şirket içerisindeki bir yazışmaya dayanarak, Google'ın bu durum hakkında Mart ayında haberdar olduğunu belirtiyor. Fakat bu durumu bilen şirket kamuoyuna bir açıklama yapmamış.

Şirketin kapatılma kararı da zaten sorundan dolayı değil yeterli kullanıcıya ulaşamadıklarından dolayı kapatıldığı belirtilmiş. Bugüne kadar bu uygulama ile bilgileri paylaşmamayı tercih eden Google, kapanma açıklamasında, Google+ kullanıcılarının platformu çok az kullanmaları ve çok az etkileşime girdikleri, kullanıcıların yüzde 90'ının bu uygulamada ortalama 5 saniye geçirdikleri belirtildi. Bu açıklamaların ardından Alphabet %1.23 oranında değer kaybetti.

Alphabet, Google'ın çatı şirketidir. Google birçok şirketi bir araya getirerek böyle bir yapı kurmuş. Bu sayede tüm Google servisleri için Google adını kullanmaktan kurtulduk sayılır. Alphabet altında hangi şirketler bulunuyor? Bu şirketler şöyle:

  • 1- Calico
  • 2- Nest
  • 3- Google Ventures
  • 4- Google
  • 5- Google X
  • 6- Google Capital
  • 7- Google Fiber

Kaynak: Arama Motoru


Google+ Platformu KapanıyorGoogle+ Platformu Kapanıyor
Google çalışanının fark ettiği ölümcül WhatsApp hatası çözüldü!Google çalışanının fark ettiği ölümcül WhatsApp hatası çözüldü!
Google'dan yeni hamle: Google PlaygroundGoogle'dan yeni hamle: Google Playground

PAYLAŞ