Google PlayStore'daki hata uygulamaların tekrar güncellenmesine neden oluyor


Android'in uygulama mağazası Google Play Store'da ortaya çıkan bir hata, kullanıcıları rahatsız edici bir döngüye sokuyor. Bu bağlamda hata kapsamında olan bazı uygulamalar saniyeler içerisinde güncellenmiş gibi görünüyor fakat herhangi bir güncelleme yapılmıyor. Söz konusu bu uygulamalar daha sonra yeniden güncellenmeye çalışılıyor.  Google Play Store'da yaşanan bu tuhaf hata, güncellenmiş gibi görünen uygulamaların yeniden güncellenmeye çalışılması olarak karşımıza çıkıyor. Yaşanan bu sorunun nedeni şu an için anlaşılmış değildir. Hata, sayısız kullanıcı tarafından rapor edildi ve tüketicilerin büyük bir bölümü etkileniyor gibi görünüyor. İsteğe bağlı olarak hemen, bu Google Play Store hatasının detaylarına daha da yakından bakmak gerekiyor. 

Google Play Store'da ilginç bir hata

Bugün içerisinde sabah saatlerinde Google Play Store'un "Uygulamaların ve Oyunların" alanına giren tüketiciler, birçok uygulama güncellemesi ile karşılaştılar. Bu güncellemelerin büyük bir bölümü YouTube, Wear OS, Files, Fit, ve Google Docs gibi Google tarafından geliştirilmiş olan uygulamalardı. Bunlara ek olarak aynı zamanda güncelleme listesi arasında bazı üçüncü taraf uygulamalar da yer alıyor. Kullanıcılar, Google Play Store'da yer alan güncellemeleri yapmak için "Güncelle" butonuna tıkladığınızda ise en en üst kısımda yer alan uygulamaların normal bir şekilde güncellendiğini ancak diğer listede yer alan uygulamaların hızlıca "kurulum" etabına geçtiğini ortaya koyuyor. Üstelik söz konusu bu uygulamalar, yaşanan bu ilginç soruna rağmen güncellemiş gibi görünüp, güncellenen uygulamalar arasında yer alıyor. İşin çok daha ilginç yanı ise uygulamalar daha sonra yeniden güncellenme listesine ekleniyor. 

Google, Play Store'da karşılaşılan bu sorunla ilgili olarak herhangi bir açıklama henüz yapılmadı. Aynı zamanda pek çok tüketici tarafından da karşılaşılan bu sorunun nedeni kaynaklandığı da şu an için bilinmiyor. Ancak bu kadar fazla kullanıcı tarafından raporlanan bir sorunun Google tarafından da fark edilmiş olduğu ve konuyla ilgili çalışmaların da halen devam edildiği düşünülüyor.