WhatsApp Google Play Store'da 5 milyar indirmeye sayısına ulaştı - Haberler - indir.com

WhatsApp Google Play Store'da 5 milyar indirmeye sayısına ulaştı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 27 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-01-20 15:20:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Uygulama

Dönemin en popüler anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp, Google Play Store’da 5 milyar indirme sayısına ulaşmayı başararak 5 milyar barajını geçiren uygulamalar arasına katıldı.

Çıkış yaptığı günden beri kullanıcı sayısını giderek arttırıyor. Çıkış yaptığı dönemde bile en çok indirilen anlık mesajlaşma uygulaması olmayı başarmıştı. Uygulamanın bugün geldiği konum ise çıkış noktasından çok daha büyük bir başarı elde etmiş durumda.

Facebook, yenilediği masaüstü tasarımını sınırlı kullanıcıda test ediyorFacebook, yenilediği masaüstü tasarımını sınırlı kullanıcıda test ediyor

Google Play Store’da beş milyar indirme barajını geçen uygulama bu başarıyı elde eden sayılı uygulamalar arasında yer almayı başardı. Whatsapp’tan önce 5 milyar barajını geçen uygulama ise Facebook olmuştu.

Güncelleme ile geri gelecek WhatsApp özelliği

Bu başarı WhatsApp için büyük bir gelişme olsa da, indirme sayılarının içinde daha önce yapılan anlaşmalarla önyüklemeye sunulan WhatsApp sürümlerinin de yer aldığını belirtmek de fayda var. Ancak bu durum WhatsApp’ın günümüzde ne kadar popüler olduğu ne neredeyse dünya nüfusunun yarısı tarafından kullanıldığı gerçeğini değiştirmiyor. Çıkış yaptığı o günden beri gelişerek kullanıcıların odağında kalmayı başaran uygulamayı günümüzde tercih etmeyen ciddi bir kesim olsa da WhatsApp’ın işlevselliğini uzun bir süre daha kaybetmeyeceğinin kesin olduğunu söyleyebiliriz.

WhatsApp'ın büyümesinde Facebook'un payı büyük

Elbette WhatsApp’ın beş milyar barajına erişmesinde Facebook’unda ciddi bir payı olduğunu es geçmemek gerek. Facebook tarafından satın alındığı günden beri ücretsiz hale gelen, ve kullanıcılarına beklenen özellikleri sunan uygulamanın büyümesinde tüm bu gelişmeler oldu. Tabi büyük bir kullanıcı kitlesine sahip olan Facebook’tan beklenen de buydu.

Günümüzde bazı kullanıcılar WhatsApp’ı kullanmak istemese de arkadaşları ve iş çevresi bu uygulamayı kullandığı için kullanmak zorunda kalıyor. Bu da uygulamanın aslında kullanımının yaygınlaşmaya devam edecek olduğunun da net bir göstergesi sayılıyor. Gün itibariyle beş milyar barajını geçen WhatsApp'ın kullanıcı sayısının düşmesi beklenmiyor.


Facebook üçüncü parti sitelere girişlerde bildirim gönderecekFacebook üçüncü parti sitelere girişlerde bildirim gönderecek

PAYLAŞ