Google Play Store'daki değişiklik, Android kullanıcılarının kafasını karıştırdı - Haberler - indir.com

Google Play Store'daki değişiklik, Android kullanıcılarının kafasını karıştırdı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 48 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-01-16 10:50:03
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Uygulama

Android kullanıcıları son dönemlerde güncellenen uygulamalarla ilgili Play Store’dan bilirim almamaktan şikayetçiydi. Bir süredir devam eden bu tartışmalara karşılık bu değişikliğin bilerek yapıldığını açıklayan Google habersizce attığı bu adım kullanıcılardan tepki çekti.

Anroid işletim sistemine sahip cihazlar güncellendiğinde Play Store bir bildirimle kullanıcıları bilgilendirirdi. Bu sayede kullanıcılar hem güncellemeleri daha yakından takip edebiliyor, hem de yeniliklerden daha kolay haberdar olabiliyordu. Ancak son günlerde Android telefon kullanıcıları uygulamaların güncelliğine dair bildirim almadığını dile getiriyor. Yaşanan bu durumun ilk etapta Google Play Store’da yaşanan bir hata nedeniyle kaynaklandığı düşünülse de olayın aslında tamamen farklı olduğu ortaya çıktı.

Google, Play Store'dan 1700 uygulamayı kaldırdı!Google, Play Store'dan 1700 uygulamayı kaldırdı!

Kullanıcıların kafasını karıştıran bu gelişme hakkında onlarca yayınlanan raporun ardından nihayet açıklama yapan Google, Play Store üzerinden bildirimlerin gelmemesinin bir hatadan değil, bilerek yapılan bir değişiklikten dolayı olduğunu açıkladı.

Google Play Store ile Android sistem güncellemeleri yapılabilecek!

Şirketin bu adımı atmasındaki neden ise cihazlardaki bildirim karmaşasını en aza indirmek. Hatırlarsanız Google daha öncesinde buna benzer bir stratejisi Chrome’da da uygulamıştı. Chrome’da bu sayede başarı elde eden ABD merkezli şirket aynı stratejiyi Play Store için de uygulama kararı alarak “Uygulama güncellendi” bildirimlerini tamamen kaldırdı.

Konu hakkında resmi açıklama yapmakta zorlanan şirketin belirttiğine göre kullanıcılar artık güncellenen uygulamalardan bildirim almayacaklar. Pek çok kullanıcı bu değişikliği henüz fark etmemiş olsa da, bu değişim bazı kullanıcılar için oldukça can sıkıcı bir gelişme oldu. Ancak Play Store’da uygulamalar güncellenirken bildirim gelmeye devam ettiğinin hala altını çizelim. Sadece artık güncelleme tamamlandığında bildirimler ekrana düşmeden kayboluyor.


Google Stadia Android telefonlara geliyor!Google Stadia Android telefonlara geliyor!
Google'ın AirDrop benzeri hızlı dosya paylaşım özelliği hakkında detaylar belli olduGoogle'ın AirDrop benzeri hızlı dosya paylaşım özelliği hakkında detaylar belli oldu

PAYLAŞ