Google Play Store'un arama sonuçları iyileştirildi! - Haberler - indir.com

Google Play Store'un arama sonuçları iyileştirildi!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 55 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-03-27 15:31:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

İçinde bulunan 2.8 milyondan fazla uygula ile beraber dünyanın en büyük mobil uygulama mağazası olan Google Play Store, yeni bir özellik sundu. Platform, yapılan yenilik ile beraber arama sonuçlarında uygulamanın toplam indirme sayısını ve boyutunu doğrudan görmenize imkan tanıyor. Dünyanın en büyük ve en çok kullanılan uygulama mağazasından biri olan Google Play Store içerisinde yer alan uygulamaları yüklemek son derece kolaydır. Uygulamayı indirmek için Google Play Store platformunu açın, indirmek istediğiniz uygulamayı arayın ve Yükle butonuna basın. Bu şekilde uygulamayı hızla yükleyebilirsiniz. Bu sayede halihazırda milyonlarca uygulama barından bir platformda ilk kez indireceğiniz bir uygulama hakkında daha fazla bilgi edinmek isteyebilirsiniz. 

Google Play Store'da 5 milyar indirilmeye ulaşan uygulamalar, son katılan Google Drive!Google Play Store'da 5 milyar indirilmeye ulaşan uygulamalar, son katılan Google Drive!

Bununla beraber, aynı kategorideki farklı uygulamaları karıştırırken dikkate almanız gereken bir kaç önemli detay vardır. Bu incelemelerin başında elbette ki kullanıcı incelemeleri, uygulamanın indirme sayısı ve aynı zamanda uygulamanın boyutu gelir. Google yaptığı değişiklik ile beraber direk olarak arama sonuçlarını kullanıcılara gösteriyor. Google Play Store üzerindeki arama sonuçları, daha önce geliştiricinin sadece adını, uygulamanın derecelendirme bilgisini ve eğer varsa fiyatını gösteriyordu. Şimdi bu bilgilere aynı zamanda uygulama boyutu ve indirme sayısı da eklendi. Aynı zamanda önceden yüklemiş olduğunuz uygulamaların altında da bundan sonra "Yüklü ya da Güncelle" ibareleri yer alacak. 

Google'ın bu özelliği sayesinde kullanıcılar çok daha detaylı bilgi alabilecekler. Çok ses getirecek bir özellik olmamasına rağmen, kullanıcıların kullanım deneyimine katkı sağlayan bu değişiklik, indirilmek istenilen uygulamalar hakkında detaylı bilgilere daha şeffaf ve hızlı bir şekilde ulaşmanıza imkan tanıyor. Bununla beraber söz konusu özelliği henüz Google Play Store'da görmediyseniz endişelenmenize gerek yok. Söz konusu bu yenilik kullanıcılara bir anda değil yavaş yavaş sunulacak. Yani bir süre sonra her bir kullanıcı Google Play Store platformunun bu yeni özellikten faydalanabilecekler. 

 


Google Play Store ve App Store yılbaşı gelirleri belli olduGoogle Play Store ve App Store yılbaşı gelirleri belli oldu
Google Play Store'a yorumlar sekmesi eklenecekGoogle Play Store'a yorumlar sekmesi eklenecek
Google Play Store'daki değişiklik, Android kullanıcılarının kafasını karıştırdıGoogle Play Store'daki değişiklik, Android kullanıcılarının kafasını karıştırdı

PAYLAŞ