Google, Play Store'dan 66 uygulamayı engelledi


Play Store’da yer alan casusluk uygulamalarına savaş açan Google bir hafta içinde 66 uygulamayı daha engelledi. Engellenen uygulamalar arasında popüler uygulamalarda bulunuyor.

Son bir buçuk senedir uygulama mağazasında yer alan casus uygulamalarla gündemden düşmeyen Google kullanıcılarının verilerini koruyabilmek adına yürüttüğü çalışmalara hız kesmeden devam ediyor. Geçtiğimiz birkaç ay içerisinde kullanıcı verilerini çalan yüzlerce uygulamayı Play Store’dan kaldıran şirket bazı uygulamaların elle kurulumunda da kullanıcılara uyarı vermişti. İşte yıl içinde pek çok kez bu tip haberlerle gelen Google’ın bir hafta içinde 66 uygulamayı engelledi.

Android cihazları daha güvenli hale getirmek için çabalayan teknoloji devi uygulama mağazasını casus yazılımlardan temizlemeye çalışıyor. Veri ihlali yapan uygulamaları Play Store’dan kaldıran Google’ın engellediği uygulamalar arasında milyonlarca kullanıcı sayısına ulaşan uygulamalar da yer alıyor. Son dönemlerde ardı ardına uygulama engelleme haberleriyle anılan Google ilerleyen günlerde daha çok uygulama engelleyecek gibi duruyor. Engellenen uygulamaların belirlenen koşulları sağlaması durumunda Google Play Store yeniden eklenip eklenmeyeceği konusunda ise henüz herhangi bir açıklama yapılmadı.

Google veri ihlali yaptığı gerekçesiyle AnTuTu'yu engelledi

Google’ın engellediği uygulamalar