Google Haritalar'ın Android sürümü faydalı bir özellik daha kazandı - Haberler - indir.com

Google Haritalar'ın Android sürümü faydalı bir özellik daha kazandı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 30 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-07-09 22:01:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Google Haritalar uygulamasının Android sürümüne kullanıcılar için yeni bir özellik ekleniyor. Bu özellik kullanıcılara hem navigasyon hem de gezinti modunda trafik ışıklarını gösteriyor. Şu an için aktif olmayan bu özellik, detaylı bilgi vermiyor olsa da kullanıcılara önemli avantajlar sağlıyor şeklinde gözüküyor. ABD merkezli teknoloji devi Google'ın popüler uygulamaları arasında yer alan Haritalar, her geçen gün büyüyerek devam ediyor. Bugün milyonlarca kullanıcıya aktif olarak hizmet veren uygulama, sahip olduğu özelliklerle birlikte kullanıcılara önemli düzeyde avantajlar sağlıyor. Bugün itibariyle Google Haritalar aracılığıyla navigasyon hizmeti alınabiliyor ya da merak ettiğiniz yerlerin sokak görünümlerine dahi bakabiliyorsunuz. Şimdi ortaya çıkan küçük bir detay ise Haritalar'ın Android sürümüne yeni bir özelliğin yaklaşmakta olduğunu ortaya koyuyor. 

Google Haritalar artık restoranlardaki popüler yemekleri de gösterecek!Google Haritalar artık restoranlardaki popüler yemekleri de gösterecek!

Teknoloji devi Google'ın en büyük rakiplerinden biri olarak hayatına devam eden Apple, geçtiğimiz yıl içerisinde kullanıma sunduğu iOS 13'te birlikte kendi harita uygulamasında önemli değişiklikler yapmıştı. Bu özelliklerin başında ise uygulamaya trafik ışıklarının eklenmesi geliyordu. Bu da sürücüler için bir avantaj olarak değerlendirildi. Şimdi ortaya çıkan bilgilerse bu özelliğin Google Haritalar'a geldiğini ortaya koyuyor. Özellik şu an aktif olmasa da kullanıcılar, kısa bir süre sonra bu özellikle tanışabilecekler gibi görünüyor.

Google Haritalar, Android sürümünde trafik ışıkları özelliğine kavuşuyor

Sürücüler için son derece faydalı olacak olan bu yeni özellik ile beraber sürücüler yeni özellikten faydalanabilecekler. Google Haritalar uygulamasına eklenen bu yeni trafik ışıkları simgesi, şu an için detaylı bilgiler sunmuyor. Üstelik söz konusu bu trafik ışıkları şu an için Google Haritalar'ın tamamına yayılmış durumda değildir. Ancak konuyla ilgili olarak edinilen bilgilere göre Google Haritalar'ın trafik ışığı simgeleri, kullanımda olduğunda hem gezinti hem de navigasyon modunda kullanılabilecekler. Bunun kullanıcılar için çok daha büyük avantajlar sağlayabileceğini açıkça ifade etmek mümkündür.

Google Haritalar'ın trafik ışıkları özelliğinin ilerleyen süreçte biraz daha gelişmesi bekleniyor. Hatta belki bu özellik, ışığın o an için hangi renkte yandığı konusunda sürücüleri uyarabilir. Ancak bunu konuşmak şu an için fazlasıyla erken. Geliştirici ekibin yapacağı çalışmalar, özelliğin tüm kullanıcılara sunulduğunda hangi yeteneklere sahip olacağını açıkça gösterecek. Bunun içinse bir süre daha beklemek gerekebilir. 


İlgili uygulamalar
Google Haritalar paket servis yapan restoranlar için yenilendiGoogle Haritalar paket servis yapan restoranlar için yenilendi
Google Haritalar servisinin konum paylaşım özelliğinin görünümü yenilendiGoogle Haritalar servisinin konum paylaşım özelliğinin görünümü yenilendi
Google Haritalar konum göndermeyi kolaylaştıracakGoogle Haritalar konum göndermeyi kolaylaştıracak

PAYLAŞ