Google veri ihlali yaptığı gerekçesiyle AnTuTu'yu engelledi - Haberler - indir.com

Google veri ihlali yaptığı gerekçesiyle AnTuTu'yu engelledi

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 58 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-07-07 14:01:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Son zamanların önemli konusu haline gelmeye başlayan veri ihlallerine bir yenisi daha eklendi diyebiliriz. Geçtiğimiz günlerde Reddit ve Linkedln’in ismi veri ihlalleri ile gündeme gelirken, şimdi ise cihazların performanslarını ölçmesi ile bilinen uygulama ve popüler platform olan AnTuTu ile alakalı bir veri ihlali ortaya çıktı. İnternet teknolojileri geliştikçe kullanıcıların da hayatı kolaylaşmaya devam ediyor. Ancak bu rahatlık diğer yandan kullanıcı verilerinin de gizliliğini daha açık yapıyor. Bildiğiniz üzere son olarak Linkedln için iOS platformunda panodaki öğeler kopyalandığı ortaya çıkmıştı. Linkedln ise bunun bir yazılımsal hata olduğunu ve kısa süre içerisinde düzeltileceğini belirtmişti. Yeni bir veri ihlali ise AnTuTu cephesinden geldi.

Aylık en iyi Android cihazlar gibi listelerin haricinde telefonları işlemci performanslarına göre karşılaştıran ve verilerin yer aldığı AnTuTu, veri ihlali yaptığı gerekçesi ile Google tarafından engellendi. Google Play Store’dan da kaldırılan AnTuTu, kullanıcılara karşı büyük risk taşıdığı belirtildi.

Merakla beklenen Vivo iQOO Neo 3’ün AnTuTu başarısıMerakla beklenen Vivo iQOO Neo 3’ün AnTuTu başarısı

AnTuTu, Google Play Store’dan kaldırıldı

Akıllı telefonlarda yer alan bilgiler özellikle reklam şirketleri için önemli veriler barındırıyor. Bu bilgiler arasında telefonda hangi uygulamaların yüklü olduğu, kişiler, telefonun kullanım sıklığı, tarayıcı çerezleri gibi birçok detay yer alıyor. Ancak tabii ki bazı uygulamalar sizin izniniz olmadan bile bu bilgilere erişim sağlamak isteyebiliyor. Şuan için AnTuTu Google Play’de yer almıyor ancak uygulamayı APK olarak yayınlanmaya devam ediyor. Google ise bu durumu fark ederek bunun önüne geçti ve uygulamayı yüklemeye çalışanların yükleme işlemlerini engellemeye başladı.

Normal şartlarda APK’yı Google Play’den indirmediğiniz için herhangi bir sorun ile karşılaşmazsınız. Ancak aktarılan bilgilere göre AnTuTu’yu cihazınıza indirirken çeşitli sorunlar ile karşılaşabilirsiniz. Yüklemeye başladıktan itibaren AnTuTu’nun güvenlik önlemlerinin yetersiz olduğu ve uygulamanın kullanıcı aktivitesini takip ettiğine dair bir bilgi karşınıza çıkabilir.


AnTuTu puanlarına göre Nisan ayının en iyi akıllı telefonlarıAnTuTu puanlarına göre Nisan ayının en iyi akıllı telefonları
Huawei Enjoy Z 5G'nin AnTuTu puanı belli olduHuawei Enjoy Z 5G'nin AnTuTu puanı belli oldu

PAYLAŞ