3 boyutlu ürün reklam formatı Google Swirl global kullanıma açılıyor - Haberler - indir.com

3 boyutlu ürün reklam formatı Google Swirl global kullanıma açılıyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 52 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-07-10 17:31:02
Editör : Görkem Günay
Kategori : Donanım

Google, geçtiğimiz yıl Swirl adlı yeni reklam formatının beta aşamasında olduğunu belirtmişti. Şimdi bu yeni format küresel olarak kullanıma açılıyor.

Teknoloji devi Google'ın temel gelir kaynakları arasında reklam hizmetlerinin yeri oldukça önemli bir rol alıyor. Firma bu hizmeti daha da geliştirebilmek için sürekli olarak yeni formatlar ve yeni yöntemler geliştiriyor. Bu yöntemlerden birisi de Swirl.

Google Haritalar'ın Android sürümü faydalı bir özellik daha kazandıGoogle Haritalar'ın Android sürümü faydalı bir özellik daha kazandı

Swirl adı verilen bu formatta, reklamlara interaktif üç boyutlu modeller dahil etmek mümkün olabiliyor. Geçtiğimiz yıl Google bu teknolojinin beta versiyonunu sergilemişti. Şimdi dünyanın kullanımına açıyor. 

Sanki ürün elimizdeymiş gibi

Google, kendi blog gönderisinde yeni reklam formatını şöyle açıklıyor:

Swirl, tüketicilerin ürünle, onu evirip çevirerek, yakınlaşarak, uzaklaşarak ve genişleterek sanki ellerindeymiş gibi etkileşime girmesini sağlıyor. Swirl reklamlar markaların davranışlardaki değişimleri, yeni teknolojilerin performansını, ürünlerin kendilerine has özelliklerini ve daha fazlasını anlatabilmesini sağlıyor.

Google ayrıca ek olarak bu özellik kullanılarak hazırlanmış olan birbirinden farklı reklam kampanyalarını da blog gönderisine dahil etti. Bu gönderiler arasında Nissan İspanya'nın Qashqai reklamı ve Adidas'ın Ultra Boost 2019 ayakkabı reklamları da yer alıyor.

Yeni nesil reklamlar geliyor

Ayrıca yeni nesil reklamların ürün odaklı olması da gerekmiyor. Purina, bu yeni reklam formatını potansiyel müşterilerinin üç boyutlu bir köpek modeli ile "yakala-getir" oynaması için kullandı. Reklam 6 kat daha fazla etkileşim aldı.

Reklam verenlerin yeni nesil formatı kullanarak Swirl kampanyaları hazırlamaları için 3 boyutlu nesneleri Google Web Designer'a yüklemeleri ya da Poly programını kullanarak modelleri düzenlemeleri gerekiyor.

Son senelerde özellikle akıllı telefonlarda derinlik algısı ve 3 boyutlu çalışmalar son derece gelişmişti. 5G gibi daha hızlı ve daha akıcı bağlantı protokoller ile birlikte gelecek zamanda yeni reklam formatlarının karşımıza çıkacağı açık. 



PAYLAŞ