Google Plus yerini Google Currents'a bıraktı - Haberler - indir.com

Google Plus yerini Google Currents'a bıraktı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 29 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-07-08 16:01:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Google’ın geçtiğimiz sene hizmete kapatacağını açıkladığı servisi Google Plus bugün resmi olarak kaldırıldı.

Geçen sene kullanıcılarına hesaplarını silmek için zaman tanıyarak Google Plus’ın hizmete son vereceği günü açıklayan teknoloji devi servisi resmi olarak kullanıma kapattı. Bugünden itibaren Google Plus, artık Google Currents adı altında kullanımda olacak ve sadece kurumsal müşteriler tarafından kullanılabilecek. Gün itibariyle resmi olarak faaliyete başlayan Google Currents bugün, App Store ve Google Play Store'daki yerini de aldı.

Google, Yenilenen Google+ ile Tekrar Facebook'a Rakip OlacakGoogle, Yenilenen Google+ ile Tekrar Facebook'a Rakip Olacak

Günümüzde tüketicilere pek çok hizmet sunan Google’ın bazı girişimleri zaman zaman şirketin beklentisinin aşağısında kalabiliyor. Bu servislerden biri de şirketin 2011 senesinde hizmete sunduğu Google Plus adındaki sosyal ağ uygulaması oldu. Geçtiğimiz seneye kadar aktif olarak hizmete devam eden bu uygulama Google’ın aldığı kararla kapatıldı. Geçtiğimiz sene kullanıcı hesapları silinen servis bugün itibariyle tamamen erişime kapatıldı.

Google Currents tam sürümüyle yayımlandı

Ancak geçtiğimiz dönemlerde servisin akıbeti hakkında resmi bir açıklama yapan şirket Google Plus hesaplarının "Google Currents" adı altında kullanılabileceğini duyurmuştu. Bugün itibariyle bu servisi kullanıcılara sunan Google, Google Currents'ın hem Android hem de iOS platformlarında mobil uygulama olarak kullanılmaya başlanabileceğini açıkladı.

Google Plus'ın yeniden markalandırılmış hali olan Google Currents sadece kurumsal müşteriler tarafından kullanılabilecek. Bu noktada kullanıcılarda ufak bir hayal kırıklığı yaratan şirket Google Currents'ın kurumsal müşteriler için etkili bir iletişim aracı olacağını düşünüyor. Ayrıca haber merkezi benzeri bir yapıya sahip olan Google Currents sayesinde kullanıcılar sektörleriyle alakalı gelişmeleri de yakından takip edebilecek ve bu gelişmelerle ilgili tartışabilecekler. Kısaca kurumsal müşteriler Google Plus'ın özellikler açısından biraz daha değiştirilmiş bir halini kullanmaya devam edecekler.

Bir süredir beta sürümle kullanımda olan Google Currents bugün itibariyle eş zamanlı olarak tam sürümüyle App Store ve Google Play Store’daki yerini almış bulunuyor. Sektörde henüz çok yeni olan bu uygulama ile Google’ın beklediği popüleriteyi elde edip edemeyeceğini ise ilerleyen dönemlerde hep birlikte göreceğiz. İlerleyen zamanlarda yeni güncellemelerle geliştirilmesi beklenen Google Currents hakkındaki gelişmelerden sizleri de bilgilendirmeye devam ediyor olacağız.


İlgili uygulamalar
Google Plus İçin Üzücü Karar AlındıGoogle Plus İçin Üzücü Karar Alındı
Google+ Dahil Google’ın Başarısızlıkla Sonuçlanan 15 ProjesiGoogle+ Dahil Google’ın Başarısızlıkla Sonuçlanan 15 Projesi

PAYLAŞ