Google Fotoğraflar'da ortaya çıkan hata endişe veriyor


Pek çok kullanıcı tarafından depolama aracı olarak tercih edilen Google Fotoğraflar’daki hata endişe veriyor. Google’ın “Teknik hata” olarak adlandırdığı güvenlik açığı nedeniyle video ve fotoğraflarınız başkalarına gönderilmiş olabilir!

Fotoğraf ve video depolama servisi olan Google Fotoğraflar hizmeti kullanıcılarına fotoğraflarını istedikleri cihaza indirilebilme olanağı sunuyor. Türkiye’de de pek çok kullanıcı tarafından tercih edilen serviste yaşanan bir sorun fotoğraf ve videoların başka kullanıcıların arşivine düşmesine neden oluyor!

Son dönemlerde bazı güvenlik açıklarıyla gündeme gelen Google bu kez Fotoğraflar servisindeki ciddi bir açıkla gündemde. Kolay yedekleme imkanı ve sınırsız depolama alanıyla oldukça cazip bir servis olan bu hizmet dışa aktarma bölümünde kaynaklanan bir hata nedeniyle verileri birbirine karıştırdı!

Google fotoğraflarda “Teknik hata”

Twitter kullanıcı Jon Oberheide’nın yaptığı bir paylaşımla paylaşılan güvenlik açığının Fotoğraflar hizmetini kullanan tüm kullanıcıları kapsadığının altını çizmekte fayda var. Google 21.25 Kasım tarihleri arasında dışa aktar hizmetinde meydana gelen sorundan kullanıcılarını bilgilendirebilmek adına bir E-mail bilgilendirmesi göndermiş. “Teknik hata” kapsamında Google Fotoğraflar, kullanıcıların yedekleme isteği karşısında bazı video ve fotoğrafların diğer kullanıcıların arşivine eklenmesine ve görüntülenmesine neden olabiliyor. Birçok kullanıcıyı etkileyen bu durum kullanıcılarda büyük bir endişeye neden oldu.

Google Chrome'da Güvenlik Açığı Keşfedildi

Sorunu "Ne yazık ki, bu süre zarfında Google Fotoğraflar'daki bazı videolar başka kullanıcıların arşivlerine yanlışlıkla aktarıldı. Google Fotoğraflar hesabınızdaki bir veya daha fazla video bu sorundan etkilendi." Uyarısıyla açıklayan Google bu dönemde indirme talebinde bulunulan fotoğraf ve videoların başka kullanıcılar tarafından indirilebileceğini kabul etti. Sorunun önüne geçmek için kullanıcılarına önceki verilerini silmeyi öneren Goolge kullanıcılarının başka bir dışa aktarma işlemi yapmasını öneriyor.

“Teknik hata” 100.00 kullanıcıyı etkiledi!

Söz konusu sorun hakkında kapsamlı bir araştırma yürüten şirket mevcut hatadan %0.01’lik bir kullanıcı diliminin etkilendiğini belirtti. Bu rakam her ne kadar küçük gibi görünse de milyonlarca kullanıcı olan Google Fotoğraflar için bu 100.000 kullanıcı anlamına geliyor. Hatanın sadece 21 Kasım’la 25 Kasım arasında yaşandığının altını çizen Google sorunun çözüldüğünü açıkladı.