Google 6.5 milyon dolar ödül dağıttı! - Haberler - indir.com

Google 6.5 milyon dolar ödül dağıttı!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 37 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-01-30 18:01:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Günümüzün en kritik durumlarından birisi hiç kuşkusuz dijital güvenlik diyebiliriz. Özellikle her alanda kullanıcı verileri ve gizliliğinin önemi büyük olurken, bu kapsamda birçok şirket ödül programları kapsamında bu sorunu çözmeyi hedefliyor. Son dönemde dijital güvenlik noktasında Apple’ın adı çok geçse de, ödül dağıtan şirketlerden birisi de Google oluyor. Arama motoru devi Google, 2019 yılında tam 6.5 milyon dolarlık ödül dağıttığını açıklayarak dijital güvenliğe ne derece önem gösterdiğini açıklıyor. Google ise dağıtmış olduğu bu ödül rakamı ile gündeme geldi diyebiliriz.

Google’dan ciddi rakamlarda ödül dağıtılıyor

Google I/O 2020 ne zaman başlayacak?Google I/O 2020 ne zaman başlayacak?

Google bu kapsamda servis ve hizmetlerinde hataları bulan ve bildiren araştırmacılara bilgi karşılığında ödül vermiş oluyor. Bu kapsamda 2019 yılında gerçekleşen hatalar ve açıklar için toplamda 6.5 milyon dolar ödül dağıtıldığı ifade ediliyor. Güvenlik Açığı Ödül Programları olarak isimlendirilen bu sistem, tarihin en büyük miktardaki ödülünü geçtiğimiz yıl dağıtmış oldu. 2018 yılında bu rakam 3.4 milyon dolar olurken, 2019 yılında bu rakam iki katına çıkmış denilebilir. Rakamın artması ise hata ve açıkların artması yerine Google’ın ödül rakamlarını arttırması olarak açıklanıyor.

Şirketin fiyatlandırma tarafında temel hatalar için 5 bin dolardan 15 bin dolara ödül verilirken, yüksek kaliteli bildirimler için 15 bin dolardan 30 bin dolara çıkılıyor.  Google ödülleri 2.1 milyon dolar, Android açıkları için 1.9 milyon dolar ve Chrome hataları, 1 milyon dolar olurken Google Play programlar için ise 800 bin dolar ödül dağıtıldı.


Google kolluk birimlerine para karşılığı veri satacak!Google kolluk birimlerine para karşılığı veri satacak!
Google Çeviri'ye gerçek zamanlı çeviri özelliği gelecekGoogle Çeviri'ye gerçek zamanlı çeviri özelliği gelecek

PAYLAŞ