Google Chrome'da Güvenlik Açığı Keşfedildi - Haberler - indir.com

Google Chrome'da Güvenlik Açığı Keşfedildi

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 17 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-04-29 19:32:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Son günlerin vazgeçilmez olan güven açıkları her geçen gün daha da fazla olmaya başladı. Tarayıcıları arasında oldukça popüler bir yere sahip olan Chorme, kötü niyetli kişilerin sızıntı sağlayabilecekleri çeşitli güvenlik açıkları ile karşımıza çıkıyor. Söz konusu Chrome güvenlik açığı nedeniyle kötü niyetli kişiler sistem olta saldırısında bulunarak zarar verecek hamleler yapabilirler. Şu günlerde tespit edilen Google Chrome güvenlik açığı, kötü niyetli kullanıcıların kolay bir şekilde olta saldırısında bulunmasını mümkün kılıyor. Farklı farklı platformlarda çeşitli güvenlik açıkları ile karşı karşıya geldiğimiz şu günlerde Chrome tarayıcısında bu gibi bir sorunun yaşanıyor olması son derece can sıkıcı olarak görülüyor. 

Geliştirici olarak görev yapan James Fisher, Google Chrome tarayıcı sürümünde ortaya çıkardığı bir güvenlik açığı hakkında bilgi verdi. Güvenlik açığı son derece basit bir sistem üzerinden ortaya çıkıyor ve güvenlik açığına sebebiyet veren kısım ise adres çubuğu olarak belirlenmiştir. Şöyle ki, Chrome üzerinden girdiğiniz bir sayfa üst kısmında karşımıza çıkan ve aşağıya doğru kaydırma işlemi yaparken görülen sahte adres çubuğu , bulunduğunuz siteden farklı bir siteyi de ziyaret edene kadar ortadan kalkmıyor. Bu esnada kötü niyetli kişiler, yukarı kaydırma işlemi yaptığınız anda gerçek adres çubuğunu görmenizi engelleyerek farklı bir sayfa dahi oluşturabilir. İnternet kullanımı ne kadar her ihtiyacımızı karşılasa da zaman zaman çeşitli sorunları karşımıza çıkarmıyor değil. İnternetsiz bir yaşam şu an için elbette ki düşünülmez bir durumdur. Bu sebeple internet kullanımının bu kadar çok yaygınlaşması da çeşitli sorunları ortaya çıkarıyor.

Yeni Google Chrome güncellemesi yayınlandıYeni Google Chrome güncellemesi yayınlandı

Ne kadar çok güvenlik önlemi alınsa da yazılımsal eksikliklerden ya da çeşitli güvenlik açıklarından dolayı kötü niyetli kullanıcılar internet ortamında kolaylıkla sızıntı gerçekleştirebiliyor. Geliştirici James Fisher tarafından yapılan testler sayesinde ortaya çıkarılan Google Chrome güvenlik açığı, birbirinden farklı internet tarayıcılarından teorik bir şekilde sahte adres çubuklarının ve etkileşimli bileşenlerin yaşanan açıklar sebebiyle gösterilebileceğini ortaya koyuyor. Güvenlik açıklarının önüne geçilmediği sürece kullanıcıların ciddi sorunlar yaşayacağı anlar ortaya çıkacaktır. Fisher, araştırmaları sonucunda olta saldırısı ile sayfanın içeriğinin ötesinde çok daha ikna edici bir site oluşturabileceğinin bilgisini veriyor. Yaşanan bu güvenlik açığı sebebiyle kullanıcıların Google Chrome üzerinden girdikleri sitelere dikkat etmesi gerekiyor. 

Güvenlik açıklarının farkında olmayan kullanıcılar dikkat etmediği sürece ciddi sorunlar ile karşı karşıya gelebilir. Fakat araştırmalardan elde edilen bir diğer bilgi ise, kullanıcıların bu durumun farkında olmayacağı yönündedir. Söz konusu bu güvenlik açığı sebebiyle site içerisinde kaydırma işlemleri yaparken kendinizi farklı bir sayfa içerisinde bulabilir ve buraya bilgilerinizi girmeniz istenebilir. Bu durum karşısında kesinlikle bilgilerinizi girmemeniz öneriliyor. Girdiğiniz siteler içerisinde bilginiz istendiği taktirde kesinlikle dikkatli olmalı ve kişisel bilgilerinizi girmekten geri kalmalısınız. Söz konusu bu güvenlik açığının şimdiye kadar kötü niyetli kişiler tarafından kullanılmadığı Google tarafından ifade ediliyor. Yine de kullanıcıların dikkatli olmasında fayda vardır. 


Google Chrome'a Yeni Bir Özellik EkleniyorGoogle Chrome'a Yeni Bir Özellik Ekleniyor
Google Chrome'a Tam Gizlilik GeliyorGoogle Chrome'a Tam Gizlilik Geliyor

PAYLAŞ