Çin'de iPhone 12 serisinin ön siparişleri yükselişe geçti


Bu sene koronavirüs pandemisi nedeniyle beklenenden daha geç tanıtılan iPhone 12 ailesi Çin’de yoğun talep görüyor.

iPhone 12 serisi çıkar çıkmaz bazı sorunlarla gündeme gelse de, iPhone 12 Pro Max ve iPhone 12 mini modelleri ön sipariş başarısıyla beklentileri alt üst etmeyi başardı. iPhone 12 ve iPhone 12 Pro modellerini 23 Ekim’de satışa çıkaran teknoloji devi bugün serinin diğer modelleri olarak iPhone 12 mini ve iPhone 12 Pro Max modellerini ön siparişe sundu. Siparişe açılır açılmaz yoğun talep gören modeller Çin’deki başarısıyla teknoloji dünyasını şaşırtmayı da başardı.

Bildiğiniz gibi Apple son dönemlerde Çin’de bir düşüş yaşamıştı. Huawei ve ABD arasında yaşanan gerilim Çinli kullanıcıları kendi markalarına sahip çıkmaya yöneltmiş ve Çin’de yaşayan pek çok akıllı telefon kullanıcısı mevcut iPhone modellerini satarak tepki göstermişti. Ancak Apple’ın yeni iPhone serisi bu tepkileri tersine çevirmeyi başarmış gibi görünüyor. Bugün Çin’in en büyük e-ticaret sitesi JD’de satışa çıkan modellerin stoklarının bitmek üzere olduğu açıklandı.

Tedarik platformu tarafından yapılan bu açıklama iPhone 12 mini ve iPhone 12 Pro Max modeline olan yoğun ilgiyi gözler önüne serdi. Daha ön siparişlerde 1.47 milyon adet satış başarısına ulaşan cihazların satışları bu şekilde devam ederse Apple bu yılın son çeyreğini liderlikte bitirebilir ve önümüzdeki sene akıllı telefon pazarında pastanın en büyük dilimine sahip olabilir gibi duruyor.

iPhone 12 Pro Max DxOmark testinde hayal kırıklığı yaşattı

iPhone 12 mini özellikleri

iPhone 12 Pro Max özellikleri