Apple renkli iPhone 5c modelini ürünlerine ekledi - Haberler - indir.com

Apple renkli iPhone 5c modelini ürünlerine ekledi

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 44 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-11-04 13:30:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Teknoloji devi Apple’ın tarihin ilk renkli iPhone modeli olan iPhone 5c ürünü vintagge ürünler listesine dahil etti. Bu gelişim ile beraber iPhone 5c için teknik destek imkanını artık daha kısıtlı olacağı anlamına gelmiş oluyor. Marka, 2022 yılında ise bu telefonu eski olarak nitelendirip teknik destek sunmayı bırakacak. ABD merkezli teknoloji şirketi Apple, vitane ve eski ürünler listesini yeniden güncelledi. Güncelleme ile beraber bir dönemin popüler iPhone modellerinden olan iPhone 5c’yi vitage ürünler arasında dahil etti. iPhone 5c’yi benzersiz yapan durum ise Apple’ın ilk kez renkli bir iPhone modeli olarak sunmuş olmasıydı. Bu ürün ise artık daha kısıtlı bir teknik desteğe sahip durumda.

Apple, 5 yıldır uzun süredir satılmayan cihazlarını vitange listesine dahil ediyor. Sadece iPhone cihazlar değil, iPad, Mac, iPod  ve Apple TV gibi ürün kategorileri de bu listeye dahil olabiliyor. Kullanıcılar ise vitange kategorisine alınan ürünler ile alakalı sorun durumlarda çözüm bulamıyor ve uğraşmak durumunda kalıyorlar. Artık iPhone 5c modelinin de vitange ürünlerden olduğunu söyleyelim.

iPhone 12 ve Pro satışları beklenenin altındaiPhone 12 ve Pro satışları beklenenin altında

iPhone 5C, vitage ürünler listesine dahil oldu

Apple, iPhone 5C modelini iPhone 5S’in uygun fiyatlı bir versiyonu olarak sunmuştu. Kullanıcılar, Eylül 2013 yılında tanışmış oldukları bu modele büyük bir ilgi göstermişti. A6 işlemciye sahip olan bu model 4 inç LCD bir ekran ve 8 MP çözünürlüklü bir arka kamera ile geliyordu. Apple hayranları, tarihin ilk renkli iPhone modellerinde yeşil, sarı, mavi, pembe ve beyaz renkleri gördüler. iPhone 5c kullanıcıları, telefon vitage olmasına rağmen Apple bayilerinden teknik destek alabilecekler. Ancak şirket, 2022 yılında iPhone 5C’yi eski ürünler kategorisine dahil edecek. Bu noktada ise teknik desteğinde sonlanacağı anlamına geliyor.


iPhone 13 hakkında yeni sızıntılariPhone 13 hakkında yeni sızıntılar

PAYLAŞ