iPhone 12 mini MagSafe ile farklı bir şekilde çalışacak - Haberler - indir.com

iPhone 12 mini MagSafe ile farklı bir şekilde çalışacak

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 47 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-11-04 21:30:02
Editör : Görkem Günay
Kategori : Teknoloji

iPhone 12 mini ve MagSafe isimli kablosuz şarj aleti için kısa süre önce bir duyuru yapan Apple’dan ilginç bir hamle geldi. 2.227 mAh’lik bir bataryaya ev sahipliği yapan bu modelin neden şarj konusunda bir kısıtlanmaya tabi tutulduğu merak konusu oldu.

1976 yılından beri faaliyet gösteren ABD menşeli teknoloji firması, MagSafe’in üzerine bir iPhone yerleştirilmeden önce bir güç kaynağı ile MagSafe’in bir araya getirilmesini tavsiye etti. Eğer telefonunuzu bu işlemden önce MagSafe’in üzerine yerleştirdiyseniz cihazınızı MagSafe’ten ayırın ve üç saniye bekledikten sonra kablosuz şarj aletinizi bir güç kaynağına bağlayın.

Apple sürpriz etkinliği duyurduApple sürpriz etkinliği duyurdu

iPhone 12 mini MagSafe ile farklı bir şekilde çalışacak

Apple tarafından yayımlanan bir belgede iPhone 12 Mini isimli modelin bir şarj kısıtlaması ile güvence altına alınacağı belirtildi. Buna göre iPhone 12 serisinin en küçük üyesi en fazla 12W eşliğinde şarj edilebilecek.

Diğer iPhone 12 modelleri ise en fazla 15W eşliğinde şarj edilebilecek. 12W’lık bir güçten yararlanmak isteyen iPhone 12 mini kullanıcılarının USB-C olarak adlandırılan bir adaptör kullanması gerekiyor. Bu adaptörün en az 9V/2.03A seviyesindeki bir altyapı ile donatılmış olması şart.

Mekân sıcaklığı ve yazılım gibi dış faktörler de güç aktarımını etkileyebilen faktörler arasında yer alıyor. iPhone 12, iPhone 12 Pro ve iPhone 12 Pro Max üçlüsü ise en az 9V/2.22A veya en az 9V/2.56A seviyesinde olan USB-C adaptörlerinden güç almalı.

Apple’ın paylaştığı ilgili dokümanda EarPod ile herhangi bir iPhone 12 modelinin birbirine bağlanması halinde MagSafe’in kendisini 7.5 W’lık (üst sınır) bir şarj aktarımına göre yeniden çalıştıracağı söylendi. En sevdiğiniz iPhone 12 modeli hangisi?



PAYLAŞ