Bir İlke İmza Atan Yeni HP Omen 15 Tanıtıldı


CES 2019 etkinliğindeki tanıtımlarına erken başlayan isimlerden olan HP tarafından iddialı modeller görmeye başlıyoruz. Dikkat çeken 65 inçlik oyuncu monitöründen sonra şimdi ise yine ekran tarafında bir ilke imza atılan yeni nesil Omen 15 serisi oyuncu dizüstü bilgisayar modelleri tanıtıldı. Dünyanın önde gelen bilgisayar üretici markalarından birisi olan HP fuarın yıldız modellerinden birisi olan Omen 15 cihazlarını görücüye sundu. Modeller sahip oldukları ekranları ile ön plana çıkarken bu ekran 240 Hz yenileme hızı ile dikkat çekiyor. 15.6 inçlik bir boyut ve 1080P Full HD bir çözünürlüğü bulunan bu ekran IPS bir panele sahip durumda. 240 Hz yenileme hızı ile oldukça üst seviye akıcı bir oyun deneyimi sunması hedeflenen bu modelin bu yenileme hızını destekleyecek bir donanım gücüne ihtiyacı bulunuyor. Bu kapsamda ise gelin HP Omen 15 donanım tarafında neler sunacak detaylıca bakalım.

240 Hz Ekranlı HP Omen 15 Detayları

Modele baktığımızda cihazda Intel’in Core i7-8750H işlemcisi bulunuyor. Bu işlemci ek olarak 16 GB RAM ile gelirken ekran kartı tarafında ise Nvidia’nın RTX 2070 Max-Q kartını görüyoruz. Cihaz bir oyuncu bilgisayarı olduğu için 2.4 KG ağırlığa sahip olurken 2019 HP Omen 15 modeli yenilikçi teknolojileri ile de ön plana çıkıyor. Bu kapsamda modelin yeni internet standartı olan 802.11ax kablosuz bağlantı desteği bulunuyor. Koyu renk bir kasa ve kırmızı desenler ile oldukça şık bir şekilde dizayn edilen bu model ince çerçeveleri ile de oyunculara keyifli bir oyun deneyimi sunmayı hedefliyor. Cihazda ayrıca yüksek güce sahip bir soğutma sistemi bulunuyor ve daha çok FPS tarzı oyun severler için cihaz birebir diyebiliriz.

Dünyanın En Küçük HP Lazer Yazıcıları Duyuruldu

Cihaz tabi ki bir oyuncu bilgisayarı olduğu için klavye tarafında RGB aydınlatma sistemine de sahip durumda. Modeli Şubat ayında raflarda göreceğiz ve 1370 dolar fiyat etiketlerine sahip olacak.