Amazon Alexa yeni ismine kavuştu - Haberler - indir.com

Amazon Alexa yeni ismine kavuştu

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 18 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-07-26 15:30:01
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Küresel pazardaki en popüler sanal ev asistanlarından biri olan Alexa artık yeni bir isim ve ses seçeneğine sahip.

Dünya çapındaki en popüler sanal ev asistanlarından birisi olan Alexa, yeni bir isim ve ses seçeneği güncellemesi aldı. Bu sayede artık kullanıcılar Alexa'ya komut verebilmek için yeni isimle hitap edebilecekler.

Amazon ile MGM anlaşmasına onay çıkmayabilirAmazon ile MGM anlaşmasına onay çıkmayabilir

Alexa yeni bir isim ve ses güncellemesi aldı

Halihazırda 'Alexa', 'Amazon', 'Echo' ve 'Computer' gibi isimlerle uyandırabildiğiniz sanal ev asistanınız bugünden itibaren 'Ziggy' ismine de karşılık verecek. Yeni ses seçeneği karakteristik bir erkek sesi olarak güncellenmiş durumda. Ancak bildiğiniz gibi Amazon cihazı kişiselleştirmeyi tamamen kullanıcılarına bırakıyor. Yani dilediğiniz takdirde Alexa’yı uyandırma ismini ve kullanmak istediğiniz sesi farklı farklı ayarlaryabilirsiniz.

Evdeki akıllı ışık cihazları Alexa'ya nasıl bağlanır?

Ancak bu güncellemeyle gelen yenilikleri kullanabilmek için Alexa'nın mobil uygulamasından bazı ayarları değiştirmeniz gerekmekte. Eğer yeni seçenekler mobil uygulama üzerinden karşınıza çıkmıyorsa, uygulamanın en son sürümünü güncellemenizi öneririz. Çünkü açıklanan bilgilere göre yeni özellik sadece en güncel sürümde bulunuyor. Güncellemeyi indirmek ise sadece birkaç dakika sürüyor.

Amazon ödemeleri Bitcoin olarak kabul edebilir

Alexa’nın yanı sora bugün Amazon’la ilgili ilginç bir bilgi de oraya çıktı. Söylenenlere göre şirket ilerleyen günlerde çevrim içi alışverişlerde Bitcoin ile ödeme almaya hazırlanıyor.  Amazon'un bulut bölümü Amazon Web Services (AWS) halihazırda blockchain hizmetine sahip. CEO Andy Jassy, ​​2017 senesinde AWS bölümünün başındayken şirketin bu alanı takip ettiğini ama şirketin henüz "blok zinciri için dağıtılmış bir defter kullanmanın pratik olarak mümkün örneklerini görmediğini" söylemişti.

Ancak şirket zaman içinde blockhain'e olan bakısını değiştirmiş gibi görünüyor. Tüm bu iddiaların temelinde ise şirketin yayımlamış olduğu bir iş ilanı yatıyor. Tabi ki dijital para birimi ve blockchain için iş ilanı veren tek şirket Amazon değil. Teknoloji dünyasındaki pek çok şirket blockchain hazırlığı içerisinde girmiş durumda. Geçtiğimiz Mayıs ayında Apple da alternatif ödeme yöntemleri için bir iş geliştirme yöneticisi listesi yayımlamış ve temel nitelikleri arasında dijital cüzdanlar, BNPL, Hızlı Ödemeler, kripto para birimi olduğunu belirtmişti.

Bunun yanı sıra hatırlarsanız yakın bir tarihte ABD merkezli teknoloji devi Apple'ın yakın bir tarihte milyar dolarlık BTC alımında bulunduğu söylentileri teknoloji dünyasının gündemine bomba gibi düşmüştü. ChainLeak CEO'su Joshuwa Roomsburg de söylentilere göre satın alma işlemi için Apple’ın 2,5 milyar doların gözden çıkarıldığını söylemişti. Roomsburg ise söylentilerin doğru çıkması durumunda iPhone alacağını ancak onu kullanmayacağını, sadece bir anı olarak kalması için saklayacağını dile getirmişti.


Galaxy Watch 4 serisi Amazon'da listelendiGalaxy Watch 4 serisi Amazon'da listelendi
Amazon'un yeni oyunu RTX 3090 kartları zorluyorAmazon'un yeni oyunu RTX 3090 kartları zorluyor

PAYLAŞ