ABD TikTok'a karşı harekete geçti - Haberler - indir.com

ABD TikTok'a karşı harekete geçti

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 4 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-07-17 18:31:02
Editör : Görkem Günay
Kategori : Donanım

ABD'de TikTok'a karşı olarak yapılan suçlamalar devam ediyor. Son olarak Beyaz Saray'da üst yetkililerden birisi olan Mark Meadows, TikTok gibi uygulamaların ulusal güvenliği tehdit ettiğini ve gelecek haftalarda bu konuda yeni kararlar alınacağını ifade etti.

Son günlerde çeşitli olarak güvenlik sorunları sebebiyle fazlasıyla eleştiriler alan TikTok ve WeChat için ABD hükumeti yeni bir karar almaya hazırlanıyor. Beyaz Saray Özel Kalem Müdürü Mark Meadows tarafından yapılan açıklamada TikTok, WeChat gibi Çin merkezli sosyal medya platformlarının ulusal güvenliği tehdit ettiği ve bu sebeple önümüzdeki haftalarda bu platformlar ile ilgili olarak yeni kararlar alınacağını belirtti.

SnapChat TikTok benzeri bir arayüzü test ediyorSnapChat TikTok benzeri bir arayüzü test ediyor

Gazetecilere konuşan Meadows şu açıklamada bulundu:

TikTok, WeChat ve ulusal güvenlik açığı potansiyeli olan diğer uygulamalarda, özellikle yabancı bir düşman tarafından Amerikan vatandaşları hakkında bilgi toplanmasıyla ilgili olarak, ulusal güvenlik riskini göz önüne alan bir dizi yetkili bulunuyor

 Reuters'ın yapmış olduğu habere göre Meadows, bu uygulamalara karşı alınacak olan önlemler ile ilgili olarak bil sahibi değil faka önümüzdeki haftalarda ABD'den TikTok'a karşı somut bir adım atıldığını göreceğiz.

"Kullanıcılarımızın gizliliğini ve güvenliğini korumaya kararlıyız"

ABD hükumeti tarafından yapılan açıklamalara ek olarak TikTok'tan da sürekli olarak yeni açıklamalar gelmeye devam ediyor. "Kullanıcılarımızın gizliliğini ve güvenliğini tamamen korumaya kararlıyız" şeklinde yapılan açıklamada TikTok, şirketin CEO'sunun  ABD’li olduğu ve Amerikan ordusu ve kolluk kuvvetleri bünyesinde uzun süre enformasyon yetkilisi olarak görev aldığını hatırlattı. 

ABD'li kullanıcı verilerinin Virgina eyaleti ile Singapur'daki sunucularda saklandığı ve sıkı tedbirler ile korunduğunu belirten TikTok, iddia edilen güvenlik sorunlarının doğruluğunu reddediyor.

TikTok tarafından yapılan açıklamaların dışında, suçlamalar ile karşı karşıya kalan bir diğer Çinli sosyal medya platformu olan WeChat tarafından henüz bir açıklama gelmedi. WeChat, daha çok Çin odaklı bir platform olduğu için ABD'den gelecek olan yaptırımlarda TikTok'a göre daha az zarara uğraması bekleniyor.


İlgili uygulamalar

PAYLAŞ