Zoom, tanrıları çiftlik hayvanlarıyla birlikte getiriyor! Güncellemeyle birlikte artık uygulamada çiftlik hayvanlarıyla eğlenceli buluşmalar olacak. İşte detaylar…

Sanal toplantı denilince ilk akla gelen uygulamalardan biri olan Zoom’un kendine ait bir avatarı var. Özellikle pandemi döneminde ev ödevlerinin ve uzaktan eğitimin artması platforma olan ilgiyi artırdı. Sanal toplantılar genellikle evde gerçekleşiyordu.

Bazen kullanıcılar katıldıkları toplantılarda kamera açmak istemiyorlar ancak bu durum gerçeklik hissinin azalmasına neden olabiliyor. Şirket bu durumun önüne geçmek için yeni avatarlarını tanıttı. Peki Zoom Avatarları nasıl çalışacak ve detaylar neler? Gelin bu özelliğin detaylarına birlikte göz atalım.

Zoom avatarları dikkat çekiyor

Zoom avatarları sosyal medya filtreleri olarak yüzlere güveniyor. Arka plan tamamen kaybolacak ve kişinin yüzü seçilen çiftlik hayvanının avatarına dönüşecektir. Şu anda sadece 11 çiftlik hayvanına sahip olan Avatar’ın gelecekte artması bekleniyor.

zoomdan avatarlar ozelligi geliyor

Zoom, 2022’nin heyecan verici yeniliklerini duyurdu

Avatarlar, yüz ifadelerini taklit etmek ve taklit etmek için kameralar kullanıcak. Zoom konuyla ilgili yaptığı açıklamada, söz konusu özelliğin gerçeklik algısının olması için yüzde bulunan duyu organlarını tanıdığını dile getirdi. Ayrıca şirket, ek olarak da yüz tanıma için herhangi bir veriyi kaydedip saklamadıklarının altını çizdi.

Zoom yeni Avatarları nasıl kullanılır?

Zoom ‘ün yeni özelliği olan kullanıcıların Avatarları kullanmak için öncelikle programı güncellemesi gerekiyor. Güncellemeden sonra kullanmak için şu adımları takip edebilirsiniz:

  • Zoom Tercihler> Arka Plan ve Efektler> Ayarlar> Avatar seçimi

Bu ayarın tüm toplantılar için geçerlidir olduğunun da altını çizelim. Ama siz eğer sadece bir toplantı için Avatar seçmek istiyorsanız ya da her toplantı için başka bir avatar seçmek istiyorsanız bu durumda toplantıya katıldıktan sonra şu adımları takip edebilirsiniz:

  • Sanal Arka Plan Seç> Avatar seçimi

Zoom yeni özelliğini şimdilik web sürümünde ve iOS cihazlarında kullanıma sundu. Ancak yeni avatarların yakın zamanda Android cihazlar için de yayımlanması bekleniyor. Şirket bunun için bir tarih vermemiş olsa da Android kullanıcılarını çok bekleteceğini düşünmüyoruz.

Siz Zoom’un bu yeni özelliği hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce avatarlar toplantılara eğlenceli bir soluk getirebilecek mi?

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir