YouTube artık canlı yayınları bulmayı kolaylaştıracak. Bir kanalın yayında olduğunu netleştirmek için YouTube avatarları.

YouTube’da çok büyük miktarda içerik var ve bunun büyüyen bir kısmı canlı yayın. Canlı bir yayını bittikten sonra izlemek çoğu zaman mümkün olsa da, bir olayı diğer insanlarla aynı anda canlı izlemekten kaynaklanan duygu ve topluluk duygusunu kaybetmek demektir. YouTube artık canlı akışları aramayı kolaylaştırıyor. Detaylar haberimizde…

YouTube’dan NFT ve Metaverse için beklenmeyen hamle

Hem TikTok hem de Instagram tarafından halihazırda kullanılmakta olan bir fikirle YouTube, kanalın çalıştığını netleştirmek için avatarlar oluşturuyor. Değişiklik, bir kanal canlı olduğunda, avatarının etrafında net ve belirgin bir gösterge olarak bir halka görüneceği anlamına gelir. Avatar’a tıklarsanız, içerik oluşturucu profili yerine canlı yayına da yönlendirilirsiniz.

YouTube yeni bir özellik kazandı

YouTube ürün patronu Neal Mohan, değişikliğin haberini bir Twitter gönderisinde paylaştı:

Kullanıcıların @YouTube ‘da canlı yayınları bulmasını kolaylaştırmaya gerçekten odaklanmış durumdayız, bu nedenle Canlı çalma özelliğini mobil cihazlarda kullanıma sunuyoruz! @YouTubeCreators canlı yayın akışı artık kanal avatarının etrafında bir halkaya sahip olacak ve avatara tıklamak sizi doğrudan canlı yayına götürecektir.

Şu anda masaüstü kullanıcılarından bahsedilmiyor ve bu özelliğin yalnızca mobil cihazlar için geçerli olup olmayacağı net değil. Peki canlı yayınları bulmak daha kolay olacak mı? Cevap gerçekten YouTube’u nasıl kullandığınıza bağlı. Kanalın aktif abonesi olan kişiler, büyük olasılıkla yaklaşan canlı yayınlardan haberdar edilecek ve bunu kaçırmamaları için bir hatırlatıcı ayarlayacaktır.

Mohan’ın tweetine verilen bazı yanıtlar da değişikliğin değerini sorguluyor, ancak hiçbir yeni özellik herkese eşit derecede hitap etmeyecek. Önceden kaydedilmiş videolar yerine canlı akış arayan herkes için hızlı ve kolay bir yol sağlayacaktır. Bu, YouTuber’lar için çok önemli olmayabilir, ancak özellik diğer video platformlarıyla uyumlu olacak.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir