YouTube, TikTok ve Instagram ile rekabet edebilmek için NFT’yi ve yakınsama çabalarını hızlandırdı. İşte YouTube’un NFT planları.

YouTube, hızla büyüyen dijital sanat pazarında dolandırıcılığı azaltmak ve oyun içeriği için daha sosyal bir görüntüleme deneyimi sağlamak için gelişen teknolojileri kullanabileceklerini söyleyerek NFT ve metaverse planlarını açıkladı.

Alphabet Inc’in (veya Google’ın) sahibi olduğu dünyanın en büyük video hizmeti, geçen yıl TikTok ve Instagram’dan gelen rekabeti artırdığı için kullanıcıları yeni gelişen özellikler hakkında daha iyi eğitmek istediğini söyledi. YouTube’un artık Metaverse ve NFT için çalıştığı biliniyor.

Youtube geçen ay NFT ve Metaverse için önemli bir adım atmaya başladı

Youtube Blockchain bağlantılı değişmez belirteçlerin (NFT’ler) savunucuları tarafından yönlendirilen Web 3.0 teknolojilerini araştırdığını söyledi. YouTube, NFT’leri platformuna getirebileceğini öne sürerek en son blog gönderisinde daha da ileri gitti.

NFT satışları geçen yıl arttı, ancak eleştirmenler dolandırıcılık, telif hakkı hırsızlığı ve diğer tehlikeli davranışların yaygın olduğunu söylüyor. YouTube, video kitaplığını kullanarak varlıkların meşruiyetini doğrulayabileceğine inandığını söylüyor.

YouTube içerik üreticilerinin yeni gelir kaynağı NFT olabilir

Blog gönderisinde YouTube, “Hayranlara en sevdikleri içerik oluşturuculardan benzersiz videolar, fotoğraflar, sanat eserleri ve hatta deneyimler almaları için kanıtlanmış bir yol sağlayabiliriz” dedi.

YouTube ayrıca Web 3.0 araştırmasında insanların avatarlarla etkileşime girdiği meta veri deposuna öncelik verdiğini söylüyor. Şirket, metaversler konusunda henüz nihai bir çalışma bulunmadığına dikkat çekiyor, ancak kullanıcıların metavers’lerde birlikte video izlemesine izin verebilir. Şirket bu konu hakkında şöyle bir açıklama yaptı;

“Ortak çıkarlar topluluğunu yönetmeye yardımcı olmak için NFT gibi birçok ilginç uygulama görüyoruz. Yaratıcılar için daha iyi kitle fonlaması sağlamak; sanatçılara, gelecekteki satışlar için kendi eserlerini basıp satmalarına yardımcı olmak istiyoruz. YouTube’un insanların bu alanda halihazırda yaptıklarına çok fazla benzersiz değer katabileceğini düşünüyoruz.”

Ancak YouTube’un Çinli rakibi ByteDance, geçen ay metaverse uygulamasını başlattı. Ve bildiğiniz gibi Meta, sanal ve artırılmış gerçeklik teknolojilerine milyarlarca dolar harcıyor.

Sizce YouTube, NFT ve Metaverse alanına girmek için bu kadar heyecanlı mı? Teknoloji devİnin bu alandaki varlığı her şeyi başka bir noktaya taşıyabilir gibi görünüyor. Sizler bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir