Yahoo! Finance tarafından gerçekleştirilen yeni bir anket çalışmasında, yılın en kötü şirketi Meta seçildi. Meta’nın üst sırada yer alması dikkat çekerken yapılan çalışmanın sonuçları paylaşıldı.

Yahoo! Finance, çok önemli çalışmalardan birisine imza atarken Meta için ciddi bir prestij kaybına yol açtı. Zira şirket tarafından yapılan açıklamalarda, yapılan oylama sonucunda yılın en kötü şirketi olarak Meta’nın seçildiği belirtildi. Özellikle son yıllarda ciddi bir eleştiri alan ve bu konuda bir türlü beklentileri karşılayacak ve ikna edecek bir savunma yapamayan Meta, böylece anket çalışmasında da en kötü şirket olarak birinciliği rakiplerine kaptırmadı. Facebook yerine Meta olarak adlandırılan ve henüz yeni bir şirket olan Meta, böylece olumsuz bir haber ile yeniden gündeme geldi. Meta’nın arkasından gelen ikinci en kötü şirket Ali Baba olsa da en fazla olumsuz yorum alan şirket olan Meta’ya göre Alibaba % 50 daha az negatif yoruma sahip. Bu bakımdan Meta zirvede adeta rakipsiz olarak yer almış oldu.

Yılın en başarılısı Microsoft

Meta’nın yılın en kötü şirket olarak seçildiği oylamada, yılın en başarılı şirketi ise Microsoft oldu. 2021’de çok iyi bir süreç yaşayan Microsoft, 2 trilyon dolarlık piyasa değeri eşiğini aşarak ve 16 Aralık itibariyle hisse fiyatında yüzde 53’lük bir artış görerek tacı tekrar aldı.

Resmi açıklamalar göre ankete katılan kişi sayısı ise 1541.

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir