Coronavirüsün salgınının sebep odluğu pandemi süreci sırasında insanlar videolu konferans uygulamalarına hem daha fazla güvenmeye hem de kullanmaya başladıkça, çeşitli şirketler video konferans uygulamalarına sektörde daha rekabetçi olmaları adına yeni bir özellik daha ekledi. 

Diğer platformların yanı sıra Microsoft, bu yılın ilk aylarında rekabetin eşit bir şekilde gerçekleşmesi adına yeni özellikler geliştirmeye başladı. Diğer platformların yanı sıra Microsoft, bu yılın ilk aylarında rekabet ortamının eşit olması adına popüler görüntülü arama uygulaması Teams’e uçtan uca şifreleme (E2EE) özelliğini eklediğini dile getirmişti. Söz konusu bu özellik tüm Microsoft Teams kullanıcılarının beğenisine sunulmaya başladı. 

9 8

Siz de Microsoft Teams kullanıcısıysanız, uçtan uca şifreleme özelliğini sayesinde güven içerisinde kullanacağından emin olarak birebir aramalar yapabilirler. Bu, platformdaki VOIP aramalarının artık şifreleneceği ve kullanıcılar arasında da hassas konuşmaların güven altında olacağı ve üçüncü taraf uygulamalar ya da hizmet tarafından kolaylıkla da çözüme kavuşmaya anlamına geliyor. Teknoloji dünyasının başarılı isimlerinden Microsoft, bu yıl Mart ayı içerisinde gerçekleştirdiği Ignite 2021 sanal konferansı sırasında uçtan uca şifreleme özelliğini Teams’e ekleyeceğini belirtti. Duyurunun yapılmasının ardından şirket, özelliğin Ekim ayından daha yakın bir zamana kadar genel önizlemelerle test aşamasına geçti. Şimdi ise Microsoft Teams‘de bire bir aramalar için E2EE’nin genel kullanıma açıldığını duyurmak adına resmi bir blog yazısı sundu.

Microsoft Teams güvenliğiyle ön planda

Başarılı dev isim, ABD ve Avrupa’daki birden fazla kurumsal müşterinin şu an için Teams aramaları için uçtan uca şifreleme özelliğini daha da genişleteceğini belirtti. BT yöneticileri ilkeyi yapılandırıp kullanmak adına daha da etkinleştirdikten sonra, Teams ayarları üzerinden çeşitli seçenekleri açabilecekler. Fakat BT yöneticileri, gerekli görüldüğü üzere ekiplerde arama seçeneğini devre dışı bıraka imkanına sahiplerdir. 

7 7

Artık uçtan uca şifreleme, Teams’deki tüm birebir aramalar için kullanılıyor olsa da, kullanıcılar uçtan uca şifreleme özelliği aktifken aramalardaki belirli özelliklere erişim sağlamayacaklar. Bunlar arasında arama kaydı, canlı altyazılar ve dökümler, arama aktarma, park etme, birleştirme, birebir aramaları grup aramalarına dönüştürerek katılımcı ekleme ve arama arkadaşı ve aynı zamanda farklı bir cihaza aktarma özelliği de vardır. Bu özellikleri kullanmak adına kullanıcılar Microsoft Teams ayarlarından uçtan uca şifreleme özelliğini kapatmak gerekir. Bu özellikler değerlendirildiğinde, bir Microsoft Teams kullanıcıysanız, platformda uçtan uca şifreleme arama desteği almak adına uygulamanızı Windows veya Mac cihazınızdaki en son sürüme güncellemeniz gerekecek. Uygulama ile sunulan özelliklerden anında faydalanabilirsiniz. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir