Ölen kişilerin fotoğraflarla yeniden canlandırılabileceğini duysaydınız ne yapardınız?

Black Miror senaryosunu andıran bu teknoloji gerçeğe dönüştü. Bir süredir teknoloji şirketleri yapay zeka teknolojisini kullanarak ölen insanların yeniden konuşmasını ya da hareket etmesini sağlayacak teknolojiler üzerinde çalıştığı biliniyordu. Bu durum kulağa biraz ürkütücü gelse de, bu gelişmenin teknolojide devrim yaratacak nitelikte olduğunu söylemek yanlış olmaz. Geçtiğimiz günlerde kullanıma sunulan yeni Al servisi fotoğrafların hareket etmesini sağlıyor

Hareketsiz fotoğrafları canlandırmayı sağlayan Deep Nostalgia isimli yapay zeka teknolojisi sosyal medyanın en çok konuşulan konularından biri oldu.

Soy bilimi sitesi MyHeritage tarafından kullanıma sunulan Deep Nostalgia hizmeti, hareketsiz fotoğrafların hareket etmesini sağlıyor. Aslına bakacak olursanız bu teknoloji en basit şekilde günümüzde iOS kullanıcıların alışık olduğu live fotoğraf formatı olarak açıklamak mümkün. Sadece bu yazılımın farkı herhangi bir fotoğrafı hareket ettirme özelliğine sahip olması. Deep Nostalgia fotoğrafların hareket ettiği etkisini yaratmak için D-ID’den lisanslı AI kullanıyor. 

Program fotoğraflara yüz hareketleri eklemek için önceden kaydedilmiş sürücü videolarını kullanıyor ve bu sayede söz konusu hareketsiz fotoğrafın hareket etmesini sağlıyor. Deep Nostalgia’nın kullanıma sunulmasının amacı ise kullanıcılarına ölen sevdiklerini yeniden hareket ederken gösterebilmek. Ancak oluşturulan videolarda ses yok. Bunun nedeni ise şirketin kötü oluşturulan videoların kötü amaçlı kullanılmasının önüne geçmek istemesi.

Deep Nostalgia nasıl kullanılır?

Bu yazılımı denemek isteyen kullanıcıların yapması gereken ise MyHeritage’da ücretsiz bir hesap açarak bir fotoğraf yüklemeleri. Ardından süreç otomatik olarak işliyor. Ayrıca geliştirilen yazılımın son derece güvenli olduğunu ve oluşturulan fotoğrafların üçüncü şahıslarla paylaşılmadığını belirtmekte de fayda var.  Sitenin ana sayfasında “kayıt tamamlanmadan yüklenen fotoğraflar gizliliğinizi korumak için otomatik olarak silinir” yazan bir mesaj yer alıyor.

Snapchat’te Fotoğraflardan İstenmeyen Nesneler nasıl kaldırılır?

Teknoloji dünyasında dikkatleri üzerine çeken bu yazılım sosyal medyada da en çok konuşulanlardan biri oldu. Deep Nostalgia’yı kullanan bir arkeolog, eski heykellerin fotoğraflarını kullanarak “İnsanların ve hayvanların antik sanatsal temsillerini canlandırdığım için özür dilemeyeceğim” notunu düştü.

Beş fotoğrafa kadar kullanıcılara ücretsiz fotoğraf yükleme hakkı sunan MyHeritage’ı kullanmaya devam etmek için siteye kayıt olmanız ve ücretli bir üyelik oluşturmanız gerekiyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir