Türkiye’de yemek siparişi ve fast food (fast food) sektörünün öncülerinden Yemeksepeti, alternatif dağıtım yöntemlerine yeni bir yaklaşım getiriyor. İnsansız hava araçlarını tanıtarak büyük bir adım atan Yemeksepeti, insansız hava araçlarıyla gıda teslimatı yapan ilk şirket oldu.

Yemeksepeti, mahalle pazarından alışveriş yapma imkanı sunuyor

Boğaz’daki gemilerde ilk testler yapıldı. Teslimat için hazırlanan yiyecekleri yerden alan drone, Bebek ilçesi açıklarında gemiye uçtu. Sorunsuz yol alıp paketi teslim eden drone, görevini başarıyla tamamladı. Böylece Yemeksepeti, geleceğin teslimat yöntemlerinden birini tanıtma yolunda ilk adımı atan firmalardan biri oldu.

Yemeksepeti Drone teslimatı için Teknokurgu ile iş birliği

Drone teknolojisi ile süreç geliştirme alanında uzman olan Teknokurgu ile yürütülen proje kapsamında Yemeksepeti kullanıcısı koordinatlarla siparişini girdikten sonra Yemeksepeti drone’a yüklenen kumsalın ardından yaklaşık 3,5 kg ağırlığındaki yiyecekler drone vinci kullanılarak kullanıcının bulunduğu yere indiriliyor.

Yemeksepeti’nin drone’larla daha yaygın ve daha uzun mesafelere ulaştırma hedefleri doğrultusunda hayata geçirilen pilot proje büyük önem taşıyor. Altyapı ve mevzuatın modernizasyonu ile birlikte drone ile yemek dağıtımı yaygınlaşacak ve özellikle şehirlerden uzakta yaşayan kullanıcılar için büyük fırsatlar sunacak. Bu alandaki gelişmelerden biri olarak Yemesepeti, drone teslimatlarının yaygınlaşması için öncü olmaya ve yeni testler yapmaya devam edecek.

Peki siz Yemesepeti’nin drone ile teslimata başlaması hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce bu hamle şirketin sektördeki rekabette elini yeteri kadar güçlendirir mi?

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir