Yapılan resmi açıklamalara göre Xiaomi firmasının düzeltilmiş olan net karı geçtiğimiz yıla göre yüzde 70 oranında artış gösterdi. Xiaomi Corporation, 31 Aralık 2021 tarihinde son bulan mali yıl ile ilgili olarak denetlenmiş olan konsolide sonuçları belirtildi. 

Firma tarafından yapılan açıklamalara göre Xiaomi’nin güçlü iş modeli, küresel ekonomi içerisinde yaşanan zorluklara rağmen büyüme elde edildi. 2021 yılında ise toplam gelir, bit önceki yıla göre yüzde 33,5 artışla 328,3 milyar RMB’ye kadar çıkarken, düzeltilmiş net kar yıllık yüzde 69,5 artışla 22,0 milyar RMB oldu ve beklentilerinde üzerine çıktı. Şirketin dünya genelinde akıllı cep telefon satışları bir önceki yıla göre ise yüzde 30 artarak 190,3 milyon adetle rekor düzeye çıktı. Canalys’e göre Xiaomi, 2021 yılında akıllı cep telefon satışlarında yüzde 14,1’lik rekor pazar payı ile dünya genelinde 3.sıraya adını yazdırdı. Çin dışındaki bölgeler içerisinde stratejilerini geliştirmeye hızla devam eden şirket, Çin dışı bölgelerde güçlü bir büyüme sağladı. 2021 yılı içerisinde Çin dışı pazardan elde edilen bu gelir, bir önceki yıla göre yüzde 33,7 artarak 163,6 milyar RMB’ye çıktı ve toplam gelirin yüzde 49,8’ini oluşturdu.

21 1

Sony akıllı telefon pazarının lideri oldu

Çin dışı bölgeler içerisinde, akıllı cep telefon işinin yanı sıra internet ve IoT (nesnelerin interneti) işinde de önemli oranda büyüme sağlandı. Çin dışı bölgelerden elde edilen gelir, 2021 yılında yüzde 84,3 artarak 5 milyar RMB’ye ulaştı ve toplam gelirin yüzde 17,8’ini elde edildi. Yurt dışında varlığını güçlendirmeye devam eden Xiaomi, Avrupa, Orta Doğu, Latin Amerika, Afrika ve Asya Pasifik bölgelerinde artan akıllı cep telefon satışlarıyla yerel pazarlardaki rekabet avantajını güçlendirmeye devam ediyor. Canalys’e göre Xiaomi, akıllı cep telefon satışlarında 14 ülke ve bölgede 1 numara olurken dünya geneli içerisinde 62 ülke ve bölge içerisinde ilk beş arasına adını yazdırdı. Avrupa’daki akıllı cep telefon satışlarında yüzde 22,5 pazar payı elde eden şirket, 2. sırada yer aldı. Konuyla ilgili olarak elde edilen bilgiler şu an için bu kadar olup yakın zamanda yeni bilgiler de elde edilebilir. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir