Strategy Analytics, akıllı telefon dünyasındaki görüntü sensörlerinin durumu hakkında bir araştırma yayınladı.

Son yıllarda akıllı telefon dünyası hızla gelişiyor ve rekabetin yoğun olduğu bir ortamda şirketler, kullanıcılarına birbirlerinin önünde olmak için yeni özellikler sunuyor. Bu gelişmiş özelliklerin başında kameralar gelmektedir. Sony yüzde 45 ile pazar lideri telefonlardaki kamera sayısının artmasıyla birlikte sensör pazarında kıyasıya bir mücadele yaşanıyor. Strategy Analytics, akıllı telefon dünyasındaki görüntü sensörlerinin durumuna ilişkin bir analiz hazırladı.

Sony raporuna göre, pazar %45 ile lider durumda

Sony’nin liderliği birçokları için sürpriz değil. Samsung yüzde 26 pazar payı ile ikinci sırada yer alıyor. Omnivision, %11 ile Samsung’un arkasında üçüncü sırada yer alıyor. Bu üç şirket, akıllı telefon görüntü sensörü pazarının %83’ünden fazlasını elinde tutuyor.

Sony Xperia ACE 3 tasarım ve özellik detayları

Analistlere göre pazarın büyümesinin temel nedeni akıllı telefonlardaki sensör sayısındaki artış. Stratejik Analiz için Stratejik Teknolojilerin Uygulanmasından Sorumlu Başkan Yardımcısı Stephen Entwistle konuyla ilgili bir açıklama yaptı.

Orjinal ürün üreticileri, akıllı telefonlarda üstün kamera özellikleri uygulamayı amaçladığından, geniş format ve yüksek çözünürlüklü görüntü sensörleri önemli bir büyüme alanı olacaktır. Ancak talep, BDT envanterinden ve akıllı telefon bileşenlerindeki arz sıkıntısından etkilenmeye devam ediyor.

Öte yandan, akıllı telefonlar için görüntü sensörleri pazarı büyümeye devam ediyor. Rapora göre, pazar zaten geçen yıla göre %3 büyüdü. Bu büyüme sayesinde, görüntü sensörü pazarı toplam 15,1.1 milyar ciro elde etti.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir