Xiaomi Pad 6 modelinin lansman tarihi sızdırıldı. Yeni tablet, önceki modelden önemli ölçüde farklı olacak.

Xiaomi, 2022 yılının ilk çeyrek sonuçları heyecanlandırdı

Tablet almak isteyen kişinin çok fazla seçeneği yok. Apple ve Samsung, güçlü donanım ve yazılım özellikleriyle donatılmış ürünleriyle tablet pazarında lider konumdadır. Son gelen bilgilere göre iPad lider olurken, sırada Galaxy Tab serisinin olduğu ortaya çıktı.

Xiaomi, ‘Pad’ serisi ile tablet pazarındaki yerini de sağlamlaştırdı. Geçen yıl ağustos ayında tanıtılan Mi Pad 5 modeli Eylül ayında dünyaya gelmişti. Teknoloji devi hala serinin yeni üyeleri üzerinde çalışıyor. Xiaomi Pad 6 olarak adlandırılacak cihazın lansman tarihiyle birlikte bazı özellikleri de ortaya çıktı.

Xiaomi Pad 6, EEC sertifikası aldı

6

Xiaomiui’den gelen haberlere göre Xiaomi Pad 6, Avrasya Ekonomik Birliği’nin (AET) internet sitesinde yayınlandı. 24 Mayıs 2022 tarihli sertifikada cihazın teknik detayları yer almazken; Xiaomi Communications Co., Ltd. ile tarafından üretildiği belirtilir ve model numarası da belirtilir.

Xiaomi, geçen yıldan beri Mi markasını durdurdu. Bu terim olmadan daha fazla ürününü piyasaya sürmeye başladı. Bu kapsamda yeni tablet, “Pad 6” adı altında piyasaya çıkacak. EEC web sitesinde yer alan bilgilere göre model numarası 22081283G (L83) olacak.

Burada ilk 4 hane (2208) cihazın piyasaya yaklaşık olarak sunulma tarihini temsil etmektedir. Bu, Xiaomi Pad 6’nın bu yıl Ağustos civarında ortaya çıkma olasılığını güçlendiriyor.

Redmi’nin Pad 6’ya ek olarak bu yıl toplam dört yeni tablet (L81, L81A, L82 ve L83) ve Redmi L81A modeline sahip bir tablet piyasaya süreceği açıklandı. L81A ve L83 dışındaki iki modelin detayları bilinmiyor, ancak Pad 6 seçeneklerinin olacağı varsayılıyor (örneğin, Pad 6 Pro, Pad 6 Pro 5G).
Pad 5’te Qualcomm Snapdragon 860 yonga setini barındıran

Xiaomi MediaTek tercih edebilir

Şirketin yeni tabletinde MediaTek’in işlemcisini kullanması muhtemel. Samsung’un Şubat ayında piyasaya sürdüğü Tab S8 serisi için ilk nesil Snapdragon 8’i kullandığını hatırlayın. Xiaomi’nin yeni tabletinde hangi işlemciyi seçeceği önümüzdeki aylarda belli olacak.

Peki siz bu yeni tablet hakkında neler düşünüyorsunuz?

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir