Xiaomi, 31 Mart 2022 tarihinde son bulan çeyrekle ilgili raporları paylaştı. Konuyla ilgili olarak Xiaomi tarafından yapılan resmi açıklamaya göre şirketin toplam geliri bu yılın ilk çeyrek kısmında, 73,4 milyar RMB‘ye (Çin Yuanı) ulaştı. Şirketin düzeltilmiş net karı 2,9 milyar RMB, teknolojik inovasyonlar ve diğer yeni girişimlerle ilgili olarak yatırımcıları ise 425 milyon RMB‘ye ulaştı. Xiaomi’nin dünya genelinde akıllı cep telefon satışları yılın ilk çeyrek kısmında 38,5 milyon adettir. 

Araştırma şirketi Canalys’e göre şirket, akıllı cep telefon satışlarındaki pazar payı ile 49 ülke ve bölgede ilk üç sırada bulunuyor. Akıllı cep telefonların dünya genelinde ortalama olarak satış fiyatı, bir önceki yıla göre yüzde 14,1 arttı ve 1.189 RMB’ye ulaştı. 31 Mart 2022 tarihi itibarıyla AIoT platformunda bağlı olarak cihaz sayısı bir önceki yıla göre yüzde 36,2 artışla 478 milyona çıkmış durumdadır.

xiaomi 2022 yilinin ilk ceyrek sonuclari heyecanlandirdi

Paylaşılan bu rakamda akıllı cep telefonlar, tabletler ve dizüstü bilgisayarları da dahil değildir. 2022 Mart ayında Xiaomi AI Assistant’ın aktif olan kullanıcı sayısı bir önceki yıla göre ise yüzde 23,9 artışla 115,3 milyona kadar çıktı. Şirketin internet hizmetleri üzerinden elde ettiği bu gelir bir önceki yıla göre yüzde 8,2 arttı ve 7,1 milyar RMB oldu. 2022 yılının Mart ayı içerisinde akıllı TV aktif kullanıcı sayısı ilk kez 50 milyona kadar çıktı. 31 Mart 2022 itibarıyla ücretli TV abone sayısı 5,5 milyona ulaştı.

Türkiye fiyatları Xiaomi tablet satışlarında da her geçen gün büyümeye devam ediyor. Xiaomi Pad 5 serisi, hem satışlarda hem de pazar payında istikrarlı artışlarla ivme kazanmaya da devam etti. Canalys’e göre Xiaomi, tablet satışlarında 2022 yılının ilk çeyrek kısmında Çin’de 3.sırada yer alıyor. Xiaomi Pad 5 serisi, geçtiğimiz yıl içerisinde ağustos ayı içerisinde piyasaya sürülmesinin ardından en çok gelir getiren IoT kategorilerinden biri haline geldi. 

Euro Truck 2 Steam fiyatına ciddi bir zam geldi

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir