Xiaomi’nin piyasaya sunacağı MIX Fold 2 modeli için ekran özellikleri konusunda yeni bilgiler gündeme geldi. Paylaşılan rapora göre şirket yeni modelindeki ekranlar için Samsung ve TCL ile çalışacak.

Katlanabilir ilk modeli ile piyasada oldukça dikkat çeken, telefonunun ikinci versiyonu için çalışmalarını sürdürüyor. MIX Fold 2 olarak adlandırılacak olan yeni katlanabilir model için paylaşılan yeni rapor, şirketin ekran teknolojilerinde sektörün önde gelen markaları ile ortak bir çalışma yapacağını gösterdi.

Xiaomi MIX Fold 2 dış ekranı Samsung’tan!

Yapılan paylaşımda telefonun dışında kullanılacak olan 8.01 iç ekranın Samsung Display tarafından üretilen bir panel olacağı belirtildi. Samsung Display’in UTG’li 8.01 inç OLED paneliyle desteklenecek olan katlanabilir modelin iç panelinde ise farklı bir marka ile çalışma yapılacak.

İç ekran TCL’den geliyor 

TCL CSOT’un 6.52 inçlik paneli ile ön ekran kullanımı sunacak olan Xiaomi, şirketlerin ekran alanındaki kalitesinden yararlanarak daha iyi bir modeli piyasaya sunmak istiyor.

Tek şirket Xiaomi değil

Samsung ve TCL ile çalışan tek şirket üstelik Xiaomi değil. Vivo’nun da katlanabilir telefonunun ekranları için sırasıyla Samsung Display ve BOE tarafından sağlanan ekran panellerini kullanacağı söyleniyor. Şirketlerin özellikle Samsung’u tercih etmesinde Samsung tarafından yatırımların Payı oldukça yüksek.

Kendi modellerini desteklemenin yanı sıra ürettiği donanımlar ile diğer markalara da satış yapmayı hedefleyen Samsung, bu doğrultuda 2020 yılında önemli bir ortaklık kurmuştu. Katlanabilir ekran panelleri odaklı olarak gerçekleştirilen bu ortaklıkta Samsung ile Corning resmi bir şekilde birlikteliklerini duyurmuştu. 

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir