Xiaomi, Redmi Note 11 serisi ile beraber MIUI 13’ün tanıtımını gerçekleştirdi. Uluslararası pazarda kullanıcıların beğenisine sunulan yeni işletim sistemi, kenar çubuğunu ve pencere öğeleri gibi fonksiyonel özellikler ile geliyor. Daha hızlı bir şekilde depolama imkanı da sunan işletim sistemi daha yüksek bir arka plan işlem verimliliği, daha akıllı işleme ve daha uzun pil ömrü ve benzer özellikler ile kullanıcıların karşısına çıkıyor. 

Blizzard yeni bir oyun üzerinde çalışıyor

İşletim sistemde yeni bir özellik olarak Liquid Storage da bulunuyor. Halihazırda bulunan cihazlarda, cihazlardaki veriler sık sık yeniden yazılır ve depolama alanı zaman içerisinde parçalı bir hale gelir. Bu durum zaman içerisinde okuma ve yazma hızını yüzde 50 oranında daha da yavaşlatıyor. MIUI 13 arayüzünün Liquid Storage özelliği, parçalanmayı daha da aza indirir ve okuma yazma verimliliği yüzde 60 oranına kadar artırılır. Atomized Memory özelliği ise performansın artması sağlanıyor. Bu özellik, uygulamaların belleği nasıl kullandığını analiz ederek performansın artmasını sağlıyor. Cihazların pil ömrünü yüzde 10’a kadar çıkaran Smart Balanace özelliği de yeni güncellemede yer alıyor. 

9 11

Xiaomi MIUI 13 güncellemesi alacak Xiaomi cihazlar

Mi 11 Ultra, Mi 11, Mi 11i, Mi 11 Lite 5G, Mi 11 Lite, 11T Pro, 11T, 11 Lite 5G NE, Redmi Note 11 Pro 5G, Redmi Note 11 Pro, Redmi Note 11S, Redmi Note 11, Redmi Note 10 Pro, Redmi Note 10, Redmi Note 10 JE, Redmi Note 8 (2021), Redmi 10, Xiaomi Pad 5 modelleri MIUI 13 güncellemesini alacak. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir