Geçen hafta Microsoft tarafından satın alınan Blizzard, dünyanın en büyük oyun stüdyolarından biri.

Geçen hafta Microsoft tarafından satın alınan Blizzard, dünyanın en büyük oyun stüdyolarından biridir. Özellikle Overwatch ve World of Warcraft gibi yapımlardaki çevrimiçi oyunlarda başarılı olan şirket şimdi yeni bir oyun üzerinde çalışıyor.

Şirket, mahkeme savaşlarıyla boğuşmasına ve el değiştirme sürecinde olmasına rağmen şaşırtıcı bir şekilde oyunlar geliştirmeye devam ediyor. Overwatch’ın piyasaya sürülmesinden bu yana durgunluk yaşayan şirket, satın alma sürecinin ardından tereddütlü görünmüyor.

Yeni oyunun duyurusu doğrudan Blizzard’ın blog sayfasında yapıldı. İş ilanları şeklinde yapılan bu duyuru, bir hayatta kalma oyununun yaklaştığını gösteriyor.

Blizzard yeni bir oyun işi yayınladı

Hala açık olan oyun şirketlerine bakıldığında, eski şirketleri kar fırtınası olarak görmek zor. 30 yıllık bir geçmişe sahip olan şirket, ara sıra çalkantılı zamanlar yaşadı, ancak muhtemelen son birkaç yılın en büyüğünü gördü. Ana şirket Activision Blizzard’a karşı sürekli taciz iddiaları var. Şirket çapındaki protestolar bile CEO’nun istifa etmesini istedi.

Activison Blizzard çalışanları, “Oyun İşçileri Sendikası” kurdu

Yine de Blizzard yeni bir oyun için kolları sıvadı. Şirket, Overwatch 2016’da piyasaya çıktığından beri herhangi bir oyun geliştirmedi. Bunun yerine World of Warcraft gibi mevcut markalardan ekmek yemeyi tercih ettiler. Zaten aylık abonelikle çalışan bağımlılık yapan bir WoW’ları var, bu yüzden oyun geliştirmeden geçimlerini sağlıyorlar.

Blizzard’ın online oyunlarla ünlü olduğunu düşünürsek yeni hayatta kalma oyunlarının da online olacağını tahmin edebiliriz. Şirket, yeni bir hayatta kalma oyunu için aşağıdaki boş pozisyonlara sahiptir:

Çevre Tasarımcısı

Karakter Tasarımı Uzmanı

Teknik Uzman

VFX Uzmanı

Karakter Konsepti Uzmanı

Level Tasarımcısı

Ses Odaklı Yazılım Mühendisi

Oyun Motoru Odaklı Yazılım Mühendisi

Sunucu Odaklı Yazılım Mühendisi

Eşya Odaklı Yazılım Mühendisi

Şu anda yalnızca kalifiye çalışanların gerekli olduğunu görebilirsiniz. Bu da oyunun temelinin atıldığını gösteriyor. Özellikle 2023’te Microsoft’a geçtikten sonra önümüzdeki aylarda neler olacağını sabırsızlıkla bekliyoruz. Şirketin yeni oyunu ne zaman piyasaya süreceği henüz belli değil. Bllizard’ın hamlelerinden sizleri bilgilendirmeye devam edeceğiz.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir