Çin merkezli dev isim Xiaomi logosu artık daha sade ve asil bir hal alıyor. Şirket yeni logo rengini siyah-beyaz olarak değiştirdi. 

2021 ve 2022 yılları içerisinde logosunu değiştirme kararı alan firmalar arasında yerini almaya hazırlanan Xiaomi, yeni logosunun tasarımını tamamladı. Oldukça hızlı bir şekilde büyüyen teknoloji pazarında kendisine sağlam bir yer bulan Xiaomi, zengin ürün gamı ile farklı teknolojiler ile de adından söz ettiriyor. Bu bağlamda hem isim hem de logo olarak değişiklik yapmaya karar veren şirketin yeni logo tasarımı hazırlandı. Mart ayının son günlerinde alınan bir kararla logosunu değiştirmeyi tercih eden Xiaomi, daha minimal ve modern bir tasarım ile kullanıcıların karşısına çıkıyor. Şirket, uzun yıllardır kullandığı köşeli kare tasarımın yerine yuvarlatılmış, köşesiz bir şekilde tasarlanan logo, çok daha sade bir görünüme kavuşmuştu. Şimdi ise renk olarak yeni bir düzenleme yapan Xiaomi, yeni logosunu bekliyor. 

Xiaomi logosu siyah beyaz olarak yenilendi

Değişen marka stratejileri ve marka kimlikleri, şirketlerin gelişen çağın bir parçası olmak için seçtikleri bir yöntemdir. Bu bağlamda, eskiden renkli ve dolu dolu tasarımlara sahip olan logolar, son yıllarda artık çok daha minimal ve sade olarak yenileniyor. Bu akıma adını yazdıran Xiaomi, yeni bir patent başvurusu yaptı ve logosunu sadeleştirerek siyah beyaz hale getirdi. 

Google Docs için beklenen özellik geldi

Şirketten konuyla ilgili olarak aktarılan bilgilere göre Xiaomi, turuncu-beyaz renklere sahip olan logosundan vazgeçmeyecek. Buna karşılık, siyah beyaz renklerde logoyu belirli serilerin cihazlarında kullanıcılara sunacak. Örnek vermek gerekirse 13 ve 13 Pro modelini turuncu logolar ile sunacak olan şirket, 13 Ultra modelini daha koyu bir tasarım ve siyah beyaz logo ile sunabilir. Xiaomi’nin bundan sonra sunulacak olan akıllı cihazlarında hangi logoyu kullanacağı tam olarak bilinmiyor olsa da, tüm yeni cihazlarda siyah-beyaz logoyu kullanması da beklentiler arasında. 

Xiaomi, isim değişikliği de yapmıştı

Çince’de küçük pirin veya küçük darı anlamına gelen isim ile tüm dünyanın adını duymasını sağlayan şirket, Mi 11 serisinin ardından akıllı cep telefonlarındaki “Mi” ismini kaldırmıştı. Tanıtımı yapılan yeni amiral gemisi Mi olarak değil Xiaomi 12 olarak kullanıcıların karşısına çıkmıştı. Markanın logosunun kenarlarından sonra renk noktasında da değişikliğe giden Xaiomi, yeni yüzü ve kurumsal kimlik çalışmaları ile imajına yepyeni bir görünüm kazandıracak. Konuyla ilgili olarak elde edilen bilgiler şu an için bu kadar olup yakın zamanda daha detaylı bilgiler elde edilebilir. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir