Arka kısmında “adacık” olarak nitelendirilen büyük bir alan üzerine kurulan kamera tasarımına sahip olan Xiaomi Mi 11 Ultra tanıtımı yapıldığı ilk günden bu yana Çin’de yoğun ilgiyle karşılaştı. Yenilenen ve daha güçlü özelliklerle gelmesi beklenen Xiaomi Mi 11 Ultra’nın tasarımı ile ilgili bilgiler netleşti. Cihazla ilgili olarak sızdırılan görsellere alışılmışın dışında bir tasarım ile karşılaşmak mümkün olacak. 

13 5

Cihazın 3D görüntüsü da yayınlandı. Ana kamera ve ultra geniş açılı kamera tasarımına sahip olan Xiaomi Mi 11 Ultra adlı cihazın arka kısmında oluşturulan adacık şeklindeki kamera kısmının ortasında ve sol kısımda yer alacak ve telefoto periskop lens ise alt kısma yerleştirilecek. Bu adacığın üst kısmında, 2x-3x aralığında bir ToF sensörü veya daha kısa menzilli bir telefoto olabilecek dördüncü bir kamera yer alıyor. Geriye kalan kısımlar ise LED flaş, ışık sensörü ve PDAF için olacak.

Twitter, uzun zamandır beklenen uygulama içi alışveriş özelliğine kavuşuyor

Bu yılın ilk aylarında güvenilir sızıntılar yapmasıyla bilinen bir kaynak, Leica’nın Xiaomi ile bir anlaşma yaptığını ve 12 Ultra’nın kamera alanlarında deneyimli markaların isimlerinin yer alacağı aktarıldı. Bunun yanı sıra Çin merkezli teknoloji şirketi Huawei ile çalışan bu marka, bu şekilde bir iş birliği şu an için doğrulanmadı fakat bu tarz bir işbirliği beklenmedik bir durum değildir. Şu an bulunan ZEISS’ın vivo, Sony ve hatta Nokia ile ortak bir çalışma yürütüyor ve birden fazla ortaklık durumu söz konusudur. Aynı durum Leica için de geçerli olarak değerlendiriliyor.

12 7

Xiaomi 12 Ultra’nın olası özellikleri

Yeni Xiaomi Ultra modelinde olası teknik özellikler esasında 11 Ultra’da olduğu üzere bir amiral gemisi seviyesinde olacak. Ekran kısmında 2K çözünürlüğünde 6,8 inçlik 120Hz AMOLED iki taraftan eğimli bir ekran söz konusu olacak. 1600-1700nit civarında yüksek bir parlaklık özelliğine sahip olan bu ekran 1 milyar renk ve 10bit ekran derinliğine sahip olacak. Cihazın işlemci noktasında ise Snapdragon 8 Gen 1’in yer alması bekleniyor. 

12 GB RAM ve 256GB/512GB depolama özelliği de olası olarak değerlendiriliyor. 5000 mAh bataryaya da 120W değerinde bir şarj aleti olması bekleniyor. Cihazın kamera kısmında şu an için net bir bilgi yer almasa da Leica ortaklığında hazırlanması beklenen bu modelin inceli modellere göre önemli yenilikler ile gelmesi bekleniyor. Android 12 üzerinde MIUI 13 arayüzünün yer alacağı ilk telefonlardan biri olması da beklenen arasında yer alıyor. Konuyla ilgili olarak elde edilen bilgiler şu an için bunlarla kısıtlıdır. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir